OPOZICIJA NAPOVEDALA ŠE DVE INTERPELACIJI: To je takoj tvitnil izolski poslanec Perič

Slovenija

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je v današnji izjavi novinarjem dejal, da je LMŠ opozicijskim SD, Levica in SAB ter poslanski skupini nepovezanih poslancev v pregled poslala predlog dveh interpelacij, in sicer interpelaciji ministra za okolje Andreja Vizjaka ter ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča.

Brane Golubović

Kot je dejal Golubović, so besedilo interpelacije Vizjaka poslali opozicijskim partnerjem 6. avgusta, očitajo pa mu, da je "pri pripravi zakona o vodah kršil ustavo, zakonodajo in mednarodne sporazume ter zavestno ignoriral temeljna okoljska načela in izključeval strokovno javnost iz razprave". Na koncu, po referendumu, ko so ljudje zrušili zakon, se je Vizjak po Golubovićevih navedbah nespoštljivo obnašal do ljudi in govoril, da ne razumejo, kaj zakon prinaša.

"Da minister, ki mu je javnost na referendumu odrekla legitimnost, vodi boj proti podnebnim spremembam, za LMŠ ni sprejemljivo. Taki ukrepi ne bodo učinkoviti," je prepričan Golubović. Zato v LMŠ menijo, da bi minister moral odstopiti oz. da bo interpelacija uspela, če tudi v DeSUS in še kakšni stranki menijo, da ni sprejemljivo, da "minister, ki ne spoštuje stroke in narave ter daje parcialnim interesom posameznikov prednost pred skupnimi, vodi to ministrstvo".

Andrej Vizjak

Že kar nekaj časa je po Golubovićevih besedah spisana tudi interpelacija Dikaučiča, danes pa so jo poslali v pregled partnerjem opozicije. Po njihovi oceni se je Dikaučič v tem času, ko je minister, izkazal za izredno slabega varuha pravne države. Med očitki je njegovo ravnanje v zvezi s postopkom imenovanja evropskih delegiranih tožilcev in "da je bil tiho pri neustavnem predlogu zakona o nalezljivih boleznih".

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič z vsebino interpelacije uradno ni seznanjen, očitke pa v celoti zavrača, so sporočili z ministrstva.

Golubović je dejal še, da sta za LMŠ v prvi fazi pomembni zlasti interpelacija Vizjaka in ministrice za izobraževanje Simone Kustec, ki jo je v torek napovedala predsednica SD Tanja Fajon. Vloženi bosta, ko se bodo v opoziciji o tem dogovorili, je pojasnil. Medtem za LMŠ po besedah Golubovića ni pomembno, kdo bo nosilec interpelacij, pač pa jim je pomembna vsebina in to, da "nedvoumno dokažemo, da sta tako minister Vizjak kot ministrica Kustečeva opustila ravnanja, ki bi jih morala izvajati po zakonu".

Marjan Dikaučič

Ob napovedanih novih interpelacijah pa iz koalicije prihajajo kritike ravnanja opozicije. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec ji očita, da kot edini izziv vidi le rušenje vlade. Vodja poslancev SMC Gregor Perič pa, da stranke opozicije med seboj tekmujejo, kdo bo hitrejši in razdiralnejši. Perič je tako napovedi pospremil z zapisom na Twitterju: "Potem, ko so se v opoziciji z uspešnimi dogovori o medsebojnem nesodelovanju že samointerpelirali, je potrebno ta flop nemudoma zamaskirati še s kakšno klasično interpelacijo. Spet medsebojno tekmujejo, kdo bo hitrejši in razdiralnejši."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .08. 2021 ob  13: 29
gospodič Perič, res ne štekaš, da izdajalcev in lizunov ne mara nihče. Še Janša jih prezira.
Pjero Shriba |  18 .08. 2021 ob  20: 58
Perič se lahko po neizbežnem koncu politične karijere lahko zaposli pri Matozu.
Boljšega voltagabbana ni nikjer.
Ištrijan |  18 .08. 2021 ob  18: 57
Kaj to je risti Peric (*************************************), ki so ga ljudje v Istri izvolili v ljubljanski parlament, ker so mu zaupali, da bo deloval proti destruktivni politiki SDS in da seveda ne bo paktiral z njimi, kaj sele, da bi bil z njimi v koaliciji in podpiral vse kar Jansa in njegovi pajdasi povlecejo iz riti?!?

To je ta?! In ta se vedno upa prikazt v javnosti in celo nekaj pametovat iz pidestala stranka, ki sploh ne obstaja vec?! ***************************************************

V "*" je zapisana definicija tega *******!!