OMIKRON TERJAL PRVO SMRTNO ŽRTEV: "Idejo, da je to milejša različica virusa, moramo odmisliti"

Svet

V Veliki Britaniji je najmanj ena oseba umrla po okužbi s koronavirusno različico omikron, je danes sporočil britanski premier Boris Johnson. V Londonu predstavlja omikron že okoli 40 odstotkov vseh okužb, je dodal premier.

"Na žalost so potrdili smrt najmanj enega bolnika z omikronom," je povedal Johnson.

Ob obisku centra za cepljenje v bližini Londona je dodal, da morajo zaradi omikrona ljudje tudi na zdravljenje v bolnišnico. "Torej ideja, da je to milejša različica virusa, je nekaj, kar moramo odmisliti, in se zavedati hitrosti, s katero se širi v populaciji. Torej je najboljše, kar lahko naredimo, da se cepimo s poživitvenim odmerkom," je poudaril britanski premier.

Omikron trenutno predstavlja že okoli 40 odstotkov vseh primerov okužb v Londonu, do torka pa bo ta delež predvidoma 50 odstotkov, je dodal Johnson. Nova različica se hitro širi tudi v drugih delih države, poroča britanski BBC.

Britanski minister za zdravje Sajid Javid je danes sicer ocenil, da ne bodo dodatno zaostrovali ukrepov v državi, vendar Johnson kasneje ni želel zavrniti možnosti zaostritve ukrepov pred božičem.

Britanske zdravstvene oblasti so v nedeljo s tretje na četrto zvišale stopnjo ogroženosti zaradi epidemije covida-19. Kot so pojasnili, je razlog za odločitev hitro naraščanje primerov okužbe z novo koronavirusno različico omikron. Johnson je v nagovoru posvaril pred neizbežnim valom okužb z novo različico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  14 .12. 2021 ob  16: 37
niti jaz ne bom gledal televizije
manemebasat |  14 .12. 2021 ob  15: 03
-1
Jaz sem ze naredil nekaj, kot prvo sem ugasnil TV in se nisem cepil. Kaj pa ti?
Martin Kacur |  13 .12. 2021 ob  18: 47
Kaj boš pa ti naredil. Da te ne bodo?
manemebasat |  13 .12. 2021 ob  17: 57
-1
Pri miru te ne bodo pustili dokler te ne fentajo. To je njihov plan. Razen ce se ne upres, ugasnes TV in prizges mozgane.
Martin Kacur |  13 .12. 2021 ob  16: 14
-1
Kaj je kdo zasledil ce je ta revez umrl z ali zaradi COVID? Kdo ve če je bil cepljen?

Ti ukrepi mi gedo že prav na živce. Naj nas pustijo na miru. Pustili bi, da se okužimo in prekuzimo. Kdor bo preživel bo preživel. Itak je na svetu več ljudi kot je resursov.
Jazbetz |  13 .12. 2021 ob  14: 42
Mediji enostransko: "ker milejša različica virusa, ne zveni dovolj strašno"
manemebasat |  13 .12. 2021 ob  14: 32
Dr. Rainer Fuellmich, (ta ki je tozil Wolksvagen v aferi dieselgate in Deutsche Bank, med drugimi) odvetnik, s pomocjo 1000 odvetnikov in 10.000 zdravnikov, je zacel tozbo proti CDC, WHO in Davos Skupini za zlocin proti clovestvu. Jasno, niti en skorumpiran casopisek na soncni strani Alp tega ne objavi. Dajte potegnite glave iz riti! Clanke na temo lahko preberete na The European Union Times
td |  13 .12. 2021 ob  14: 27
-3
Kakor sem za cepljenja, pazljivost, ne prebavljam antivaxxerjev ... pa je to totalna bedarija. Ker je en umrl je zdaj je katastrofa. ne, vse kaže na to, da so bistveno manj nevarne te okužbe z omicronom. Zdaj bodo spet imeli antivaxxerji zagon.