Okrepljen veter ponoči povzročil nekaj nevšečnosti

Kronika

Veter je od torka zvečer povzročil nekaj nevšečnosti predvsem v severovzhodnem delu države, od koder poročajo o več podrtih drevesih. Zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na daljnovod, je na širšem območju občine Podvelka v torek okoli 20. ure brez elektrike ostalo 641 odjemalcev.

Kot so zapisali na Centru za obveščanje RS, so ponoči v naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju na cesto padla štiri podrta drevesa. Gasilci so zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na cesto, morali posredovati tudi v občini Radlje ob Dravi na cesti Spodnja Vižinga-Dobrava ter na cesti Podvelka-Rdeči Breg v občini Podvelka.

V kraju Zgornji Gasteraj v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah je na cesto padel telefonski drog. Na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki pa je ponoči močan veter poškodoval del strehe na stanovanjskem bloku.

Okrepljen veter bo tudi danes

Okrepljen južni in jugozahodni veter, ob morju jugo, vremenoslovci napovedujejo tudi za danes. Dan bo sicer precej oblačen in deževen. Največ padavin bo v zahodni Sloveniji. Že danes bodo postopoma začele naraščati reke na zahodu, v četrtek pa v večjem delu države, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Vremenoslovci pričakujejo večji porast reke Vipave

V četrtek popoldan in v noči na petek pričakujejo večji porast reke Vipave in njenih pritokov. Narasle pa bodo tudi druge reke v Posočju, Idrijsko-Cerkljanskem, Škofjeloškem in Polhograjskem hribovju, Kolpa ter reka Reka s pritoki. Vipava bo predvidoma poplavljala na območjih pogostih poplav, do manjših razlivanj lahko pride tudi v porečju reke Reke.

V četrtek zvečer in v petek bodo predvidoma do velikih pretokov narasle tudi reke v osrednji Sloveniji. Povišano bo tudi plimovanje morja. Predvsem ponoči ter v četrtek zjutraj in delu dopoldneva bo morje presegalo opozorilno višino in poplavljalo nižje predele obale.

Vremenoslovci opozarjajo še na nevarnost snežnih plazov. Do petka zjutraj bo v Julijskih Alpah padlo okoli meter novega snega, drugod pa od 25 do 50 centimetrov. Nevarnost proženja snežnih plazov pa se bo povečala na 4. stopnjo.

Deli novico: