OKRADEL TRGOVINO V LUCIJI, PREDMETE NATO PRODAJAL NA BLIŽNJEM DVORIŠČU: Grozil občanu, ki je poklical policijo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 142 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru. Posebej zanimiv je bil Pirančan, ki je najprej ukradel predmete v trgovini v Luciji, potem pa jih je prodajal na bližnjem dvorišču.

Fotografije so simbolične.

Piranski policisti so bili obveščeni, da je domačin v eni od trgovin v Luciji ukradel kavni aparat in dva baterijska kompleta za striženje, zatem pa je te iste predmete ponujal v prodajo na bližnjem dvorišču. Ko je občan opazil dogajanje, je posumil, da so predmeti ukradeni, zato mu nekaj predmetov odvzel in poklical policijo. Domačin, ki je predmete ukradel, je nato občanu grozil. Policisti so zbrali vse informacije. Za Pirančana bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje in kaznivo dejanje tatvine.

Včeraj dopoldan so policisti dobili obvestilo, da so na parkirišču med blokoma, na ulici Vena Pilona v Kopru, tri ženske, ki po stanovanjih prodajajo prte. Vse so bile oblečene v temnejša oblačila, dolgih črnih las, spetih v čop, ena je nosila očala. Policisti so jih izsledili. Izdali so plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Ponavlja se, da različne osebe, pod pretvezo prodaje artiklov, ponujanja masaže ali drugih storitev, iz stanovanj kradejo predmete, predvsem zlatnino in gotovino. Zato policisti ponovno vse opozarjajo na previdnost in samozaščitno ravnanje.

Zadet za volanom si je nabral za 2200 evrov kazni

Policisti Policijske postaje Koper so 26. novembra 2019, ob 11.15, imeli v postopku 31-letnika doma iz okolice Kopra, ki je vozil osebni avtomobil Citroen xsara v cestnem prometu zelo nezanesljivo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.00 mg/l izdihanega zraka, opravljen je bil tudi hitri test na mamila, ki pa je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v ZD Koper, katerega pa je odločno odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje. Predpisana globa je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Istega dne, ob 13.20, je bil ponovno zaustavljen z drugim osebnim avtomobilom vozilom Renault kangoo. Ker je vozil v času, ko mu je bil izrečen varnostni ukrep odvzem vozniškega dovoljenja, so mu policisti osebni avtomobil zasegli. Predpisana globa je 1000 evrov in 18 kazenskih točk. Zoper kršitelja so podali na obdolžilni predlog.

14-letnika čaka obdolžilni predlog

Včeraj popoldne so policisti v Dragonji zasegli popolnoma predelan skuter 14-letniku iz Lucije. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.30 so policisti na hitri cesti Izola - Koper ustavili voznika osebnega avtomobila iz Slovenj Gradca. Odrejen alkotest je odklonil, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.
Sledi mu obdolžilni predlog.

Devet prijetih migrantov bodo vrnili na Hrvaško

Na območju PU Koper so od četrtka, 28. novembra 2019, od 6.00 ure, do danes, 29. novembra 2019, do 6.00 ure, obravnavali devet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica in bodo vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija