V RESTAVRACIJI PRI KOPRU OKRADEL NIČ HUDEGA SLUTEČO GOSTJO: Usedel se je na stol za njo, nato pa storil tole ...

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 124 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 468 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in tri prometne nesreče v katerih je bilo 8 oseb lažje telesno poškodovanih. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in štiri tatvine. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali v 12 primerih.

V petek zvečer se je neznanec v restavraciji v okolici Kopra usedel na stol za oškodovanko, svojo jakno odložil na naslon stola, kjer je sedela oškodovanka in z jakno pokril njeno torbico. Nato je izkoristil njeno nepazljivost in ji iz torbice ukradel denarnico, iz katere je ukradel 350 evrov gotovine in več bančnih kartic. Denarnico so policisti našli odvrženo ob hitri cesti, storilec pa je v Vrhniki z ukradenimi karticami neuspešno poskušal dvigniti gotovino iz bankomata.

Pri Divači je nekdo iz parkiranega tovornjaka, opremljenega za nakladanje drevesnih debel, v petek ukradel rotor in klešče za primež, s priklopnega vozila pa štiri večje železne varnostne distančnike. Lastnik ima za približno 6400 evrov škode.

V Križu pri Sežani so policisti 19-letnemu domačinu zasegli neregistrirano kolo z motorjem znamke Tomos avtomatic, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja.

V okolici Kopra je bilo v soboto vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je preiskal vse prostore ter ukradel zlatnino in denar.

Nesreči med Dragonjo in Šmarjami botrovala neprilagojena hitrost

V soboto ob 15.23 je bil Operativno komunikacijski center obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na cesti od Dragonje proti Šmarjam. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 46-letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom vozil iz smeri Šmarij proti Dragonji. V desnem ovinku ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na nasprotni pas in na bankino, nato pa nazaj na vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 61-letnik doma iz Pirana.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta do 17.19, ko je bil sproščen promet proti Dragonji, popolnoma pa je bil promet sproščen ob 17.47.

V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana in sta bila odpeljana v bolnico Izola. Povzročitelju prometne nesreče je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Povzročitelja bodo policisti po naročilu državne tožilke kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Italijana s kokainom v žepu

V noči na nedeljo so policisti opravili poostren nadzor na območju Obale in Sežane. Pri tem so dvema državljanoma Italije, starima 21 in 35 let, zasegli manjšo količino prepovedane droge kokain in amfetamin. Opravili so 28 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih sta bila dva pozitivna (rezultat 0,54 mg/l in 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odrejena sta bila dva strokovna pregleda in sicer, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola.

V okolici Kopra je bilo včeraj vlomljeno v stanovanjsko hišo, ki jo je storilec pregledal in iz nje ukradel 200 evrov gotovine.

V Postojni je neznanec vlomil v dva lokala. Iz prvega je ukradel menjalni drobiž, kaj je bilo ukradenega v drugem še ni znano. Policisti  trenutno opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja.

Policisti so včeraj zasegli tri vozila. V Dolnji Bitnji so ustavili 39-letnika iz okolice Ilirske Bistrice. Pri kontroli so ugotovili, da je vozilo neregistrirano, da ima na vozilu nameščeni dve različni registrski tablici. Voznik ni imel vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.84 mg/l alkohola.

V Izoli so imeli policisti v postopku 16-letnika s skuterjem, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Portorožu je bil 43-letniku zasežen skuter zaradi suma, da je predelan in bo odpeljan na tehnične preglede. Vozniku je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, kar pa je voznik odklonil.

Pri Pivki pet poškodovanih

Danes ob 5.42 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na cesti Postojna - Pivka, pri odcepu za Grobišče. V nesreči v je bilo pet oseb lažje telesno poškodovanih, promet pa je potekal izmenično enosmerno do 7.26 ure.

Nesrečo je povzročila 58-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na cesti Postojna - Pivka, pri odcepu za Grobišče z vozilom polkrožno obrnila in izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila, 37-letnemu državljanu Bolgarije z urejenim bivanjem v Sloveniji. Po prvih ugotovitvah so poleg obeh voznikov lažje poškodovani še trije potniki v vozilu državljana Bolgarije, stari 37, 30 in 53 let, prav tako vsi državljani Bolgarije.

Čez vikend prijeli deset ilegalnih prebežnikov

Na območju PU Koper so policisti, v obdobju od petka, 13. decembra 2019, od 6.00, do ponedeljka, 16. decembra 2019, do 6.00, obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Koper so obravnavali 5 oseb in policisti PP Ilirska Bistrica prav tako 5 oseb. Od navedenih oseb jih je bilo 5 oseb vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 4 osebe so zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom, ena oseba pa je bila po postopku izpuščena.

Šlo je za pet državljanov Sirije, tri državljane Maroka, državljana Jemna in državljana Velike Britanije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija