OKOLJE PIRAN ŽE SANIRALO ROPOTAJOČE JAŠKE: "Investicija je še v garanciji, občina bo zahtevala odpravo teh pomanjkljivosti" (FOTO)

Piran

Krajane Strunjana kot kaže že dlje časa razburjajo domnevno ropotajoči pokrovi jaškov, predvsem pred gostilno Pod trto. Kot je zapisano na Facebook strani Strunjan, ropotanje krajane in turiste moti pri spanju, pa tudi pri pogovoru, kosilu ali večerji v omenjeni gostilni. V objavi navajajo tudi, da se že dve leti s prošnjami po sanaciji obračajo na Občino Piran in Okolje Piran, ukrepal pa naj ne bi še nihče. 

Kot je razvidno iz komentarjev, je Okolje Piran po "pritožbi" na družbenem omrežju, urgiralo in jašek podložilo z gumo, a krajani jim očitajo, da gre le za začasno rešitev.

Na Občini Piran so za naš portal pojasnili, da se nanje v povezavi z omenjenim jaškom pred gostilno Pod trto ni obrnil nihče. "V povezavi s tem nismo prejeli nobenega e-sporočila ali dopisa," navajajo.

"V primerih, ko občani opozorijo občino na hrupen pokrov jaška, slednja o tem nemudoma opozori Javno podjetje Okolje Piran, ki je upravljalec fekalne in meteorne kanalizacije. Javno podjetje Okolje Piran nato namesti na jaške nove protihrupne gumice. V primeru, da slednje ne zadostuje, se jašek sanira in opremi z novim pokrovom," so nam še pojasnili.

Obvestili so nas tudi, da je bil omenjeni jašek po njihovih informacijah saniran pretekli teden, prav tako kot še nekaj drugih hrupnih jaškov po Občini Piran.

V Okolju so nam potrdili, da so s problematiko ropotajočih pokrovov v Strunjanu seznanjeni. "Kot začasni omilitveni ukrep se je predhodno že večkrat postavljalo gume za blaženje hrupa. Investicija, ki je zajemala tako izgradnjo ceste kot kanalizacije, je še vedno v garanciji in Občina Piran bo zahtevala od izvajalca odpravo teh pomanjkljivosti," so nam pojasnili.

Na naše vprašanje, katera pa bi bila – namesto nameščanja gum – trajnejša rešitev, odgovarjajo: "Trajna rešitev bi bila strokovna vgradnja blažilcev hrupa – specialnih tesnil – oziroma zamenjava litoželeznih obročev ter povoznih pokrovov."

Da so res bili na terenu prav s tem namenom, je razvidno tudi s fotografij, ki jih je na svojem Facebook profilu objavilo Okolje.

Danes se ukvarjamo s protihrupnim tesnenjem ropotajočih pokrovov cestnih jaškov v Luciji, Portorožu in Strunjanu.

Objavil/a Okolje Piran dne Petek, 27. avgust 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  30 .08. 2021 ob  21: 51
-2
Ne bom v detajle,pisarli smo na okolje za odvoz materijala nic od nic,pol sem ustavu kamijon mi je delavec dau tel.od glavnega ki zgleda koordinira in nikoli vec problemov.
Zhe |  30 .08. 2021 ob  13: 45
-1
Včasih jim je treba večkrat pisat, ampak meni so že 2x ugodili prošji, da so rešili hrupne jaške (v razmaku cca 2h let). Enkrat, ko ni bil kanalizacijski jašek, ampak mislim, da od Telekoma, so tudi uredili, da je prišel in jih saniral Telekoma ... tako, da glede tega jih lahko pohvalim, kot tudi glede kakšne druge stvari :)

Nisem pa fen, da Okolje 'prostituira' zelenice za parkirišča, ko ravno omenjamo Stunjan, ampak to je že druga tema ...