OGLAS ZA NAJEM HOSTES NA DIRKI FORMULE RAZBURJA JAVNOST: Da dekle dobi službo, mora imeti samo eno lastnost

Svet

Prireditelji avtomobilistične dirke formule 4 na španskem dirkališču Navarra so se znašli pod plazom kritik in obtožb za seksizem in diskriminacijo. Z oglasom na socialnih omrežjih so iskali dekleti, ki bi na dirki delali kot hostesi, izpolnjevati pa sta morali le en pogoj, morali sta imeti velike prsi.

"Za avtomobilistično dirko španskega prvenstva touring dirkalnikov in formule 4 iščemo dve ženski, ki nam bosta pomagali od 5. do 7. aprila. Plačali bomo 200 evrov neto, plačali bomo vse druge stroške. Edina zahteva je, da imata obseg prsi med 95 in 100 centimetri," je pisalo v oglasu.

Ali sta na koncu delo dobili dekleti s takšnim prsnim obsegom, ni znano, organizatorji pa so se od oglasa ogradili. "Tega oglasa nismo objavili mi. Zavračamo vse seksistične oglase, velik pomen pripisujemo enakosti med spoloma," so zapisali v poročilu za javnost.

Na dirkah formule 1 so lani opustili dolgoletno tradicijo in pred začetkom dirk na stezi ni več lepotic, ki so bile dolga leta skorajda zaščitni znak elitnega tekmovanja. Mnogi pričakujejo, da ji bodo v naslednjih letih sledili tudi organizatorji drugih avtomobilističnih in motorističnih dirk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  09 .04. 2019 ob  14: 12
Če bi ženske vodile biznis formule 1 bi pa zahtevale, da imajo dirkači vsaj 23 cm dolgega. Potem bi pa mi "krajši" protestirali nad diskriminacijo haha.
porkamalora |  09 .04. 2019 ob  13: 14
17
Povsod je diskriminacija. Če hočeš biti nuna moraš imeti veliko srce, če sodnica briljantno pamet, če hostesa pač velike joške.
tupamaros |  09 .04. 2019 ob  10: 36
Mene me ne razburja. Jaz bom volil za Domovinsko ligo in bo enkrat za vselej konec s temi bedarijami. KONEC ZA VEDNO.
vseved |  09 .04. 2019 ob  09: 51
14
Ma katero javnost razburja ta oglas? Tisto ki svoje otroke pošilja v rimokatoliško cerkev v roke pedofilom?