ODZIVI PO PREŠTETIH GLASOVIH: Obalni županski kandidati o tem, kako so zadovoljni z izidom (VIDEO)

Koper

Po vseh preštetih glasovih včerajšnjih volitev je zdaj že jasno, da so v Kopru in Ankaranu zmagovalca izbrali že v prvem krogu, v Izoli in Piranu pa se bodo županski kandidati pomerili še v drugem krogu. Povprašali smo jih, kako so zadovoljni z izidom. 

Ankarančani in Ankarančanke ter Koprčani in Koprčanke so svojega župana izbrali že v prvem krogu. Občino bosta v obeh mestih še naprej vodila aktualna župana, Gregor Strmčnik in Aleš Bržan. Strmčnik je prepričal malenkost manj kot 54 odstotkov udeležencev, magistra Maja Prodan Jurič, ki je prepričala dobrih 38 odstotkov volivcev, je pristala na drugem mestu. Breda Krašna, kandidatka Gibanja Svoboda pa je prepričala dobrih 7 odstotkov udeležencev in tekmo končala na tretjem mestu.

V palači na Verdijevi ulici v Kopru pa ostaja Bržan, ki je uspešno nagovoril 53,61 odstotkov volilnih udeležencev in tako že drugič premagal Borisa Popoviča, ki je bil pred njim na čelu občine kar 16 let. Bržan meni, da je volivce in volivke prepričal z umirjeno retoriko in drugačno politiko od predhodnika. Veselja ob zmagi v štabu niso skrivali, kaj so povedali, pa si lahko ogledate v spodnjem prispevku. 

V Piranu in Izoli pa se je volilna nedelja iztekla malce drugače, saj bodo v obeh občinah županski kandidati tekli drugi krog. V Piranu Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika, v Izoli pa bo aktualnega župana Danila Markočiča izzval Milan Bogatič iz Gibanja Svoboda. Bogatiča je namreč podprlo 36,53 odstotkov volivk in volivcev, aktualnega župana Markočiča pa nekaj manj kot 26 odstotkov

Bitka med dvema pa bo tudi v Piranu. Gašpar Gašpar Mišič je v prvem krogu prepričal 22,46 odstotkov volivk in volivcev, Andrej Korenika pa malenkost več kot 21 odstotkov

Pred kandidati sta tako še dva tedna kampanje, volivci in volivke pa bodo župana ponovno izbrali 4. decembra. Kako so strnili vtise včerajšnjega dne županski kandidati, pa si lahko ogledate v spodnjem videu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  22 .11. 2022 ob  23: 42
-94
Dat minus evidentnim in priznanim, uradnim podatkom je res bedno. Gorje bi bilo Ankarančanom in Ankarančankam, če bi slučajno, poudarek na slučajno, zmagala 'gospa' odvetnica. Občani imajo VEDNO prav, zmagal je Strmčnik. W!!
bubobubo |  22 .11. 2022 ob  10: 50
-88
S tako neskončno negativno retoriko proti določenemu kandidatu res ne moreš pričakovati rezultata. Konstantno pljuvanje, zaničevanje in laganje o delu protikandidata se ti pač kmalu maščuje
vseved |  22 .11. 2022 ob  09: 38
-96
Strmčnik je prepričal večino,Juričeva pa slabih 35 %
mente |  22 .11. 2022 ob  09: 18
-3
Popo konec je lahko se zapres v svojo hiso in si naredi doma vse te tvoje koncerte in diskoteke :D :D :D :D