ODZIV MARKOČIČA NA KAZENSKO OVADBO: "Občinski proračun ni bil oškodovan, vplačilo se je štelo kot donacija"

Izola

Izolski župan Danilo Markočič se je danes odzval na ovadbo zoper njega v zadevi Pivec. Kot je poudaril v izjavi po srečanju s podjetnikom Miho Kozamernikom, občinski proračun ni bil oškodovan. Pojasnil je še, da je Aleksandra Pivec stroške prenočišča poravnala, na občini pa so policiji dali vse zahtevane dokumente.

Markočič s predkazenskim postopkom ni uradno seznanjen, za zadevo pa je izvedel iz medijev. Pri tem je danes poudaril, da je Pivčeva stroške prenočišča, ki jih je krila občina, poravnala takoj, ko je občina dala zahtevek zanje. Občina pa je o zadevi poročala tako protikorupcijski komisiji kot policiji ter jim dala na razpolago vse dokumente.

"Ne spuščam se v pristojnosti organov. Oni imajo svoje postopke in naj speljejo zadevo," je še dodal župan in dodal, da je že avgusta 2020 prevzel moralno odgovornost in iz svojega žepa plačal račun za hotelsko sobo Pivčeve, ki letos kot predsednica Naše dežele kandidira na volitvah v DZ.

Tako ne le, da občini ni bila povzročena škoda, ampak je ta na koncu celo zaslužila, saj se je po tistem, ko je Pivčeva poravnala račun, njegovo vplačilo štelo kot donacija občini, je še navedel Markočič.

Koprski kriminalisti so po poročanju medijev na Specializirano državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper Markočiča zaradi plačila hotelskega računa za Pivčevo, takrat predsednico DeSUS in kmetijsko ministrico, in njena sinova v izolskem hotelu.

"Kriminalisti Policijske uprave Koper so za javnega uslužbenca v konkretni zadevi konec lanskega leta podali kazensko ovadbo. Javni uslužbenec je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ker je v maju 2019 in juniju 2020 izrabil svoj uradni položaj ter prestopil meje uradnih pravic," so v torek za Televizijo Slovenija pojasnili na koprski policijski upravi.

Pivčeva se je poleti 2020 soočila z očitki javnosti zaradi gostovanj in plačila nočitev v Izoli in tudi na Krasu, kjer je prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. Zadevo je pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Pri Pivčevi je ugotovila kršitve integritete in določb o prepovedi in omejitvah v zvezi s sprejemanjem daril, pri Markočiču pa kršitev integritete, saj je v postopku podal neresnične informacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  30 .03. 2022 ob  16: 51
Občutek imam, da je Pivčeva tako delala dokler je bila ministrica.
vseved |  30 .03. 2022 ob  16: 41
Pivčeva pa bo dobila sedež v parlamentu! Razumi kdor more.
Šperjo |  30 .03. 2022 ob  15: 22
bi bilo bolje , da bi doniral eno oljko iz nasada kmetijskih zemljišč ... ;)
Ampak to vaše kdo je plačal , doniral , doplačal .... izgleda kot turška nadaljevanka ...
stay on line , continued....
joe jaxson |  30 .03. 2022 ob  13: 50
ke dobra ta ! in doniran denar si sigurno ti osebno iz svojega žepa doniral - nakazal na trr občine !? JA PA JADE !
obalabala |  30 .03. 2022 ob  12: 57
14
Torsj jaz nekaj ukradem in pol vdndm, jazenski pregon se konca, ker sem ukradeno vrnil? Ne! Tako tudi pri njemu nevelja!