ODZIV DIREKTORJA LUCIJSKEGA LUNAPARKA NA INCIDENTE: Obiskovalci prestrašeni in šokirani, on pa "brez težav smo rešili probleme"

Piran

Potem, ko smo včeraj objavili članek o "tehničnih napakah", ki so nagnale strah v kosti nekaterim obiskovalcem lucijskega lunaparka, je na naše uredništvo prispelo še več zgodb bralcev z neprijetnimi izkušnjami. Po prvotnih informacijah naj bi lunapark postavili na zemljišču Marine Portorož, kjer pa pravijo, da to ne drži in da gre za zemljišče, ki je v lasti Term Čatež. Na naša vprašanja se je odzval tudi direktor lunaparka Robert Žagar.

Od tega, da se je veliko kolo nenadoma ustavilo in je v njem za pol ure obtičalo šest oseb, osebje pa naj bi zgrabila panika, namesto da bi nemudoma ukrepali, pa do izpada električne energije, vžiga avtomobila na elektriko, ob čemer se je izkazalo, da lunapark ne premore niti enega gasilnega aparata … so dogodki, ki so jih opisali bralci.

Zabaviščni park je postavilo podjetje Lunapark Muller d.o.o. na zasebnem zemljišču, ki naj bi bilo po navedbah piranske občine v lasti Marine Portorož, a slednji pravijo, da niso oni lastniki in da z lunaparkom nimajo nikakršne povezave:

"Po našem vedenju in podatkih v zemljiški knjigi je lastnica parcele družba Terme Čatež."

Za pojasnila smo se obrnili tudi na kranjsko podjetje Lunapark Muller. Kot pravi direktor Robert Žagar, se je dunajsko kolo ustavilo v nedeljo in ponedeljek. "V nedeljo sicer za kratek čas zaradi tehničnih težav. Napako smo odpravili v ponedeljek zjutraj. V ponedeljek pa so bile tehnične težave z električnim generatorjem. Takoj, ko je naprava obstala, je sledil varnostni protokol, tako smo zaštartali rezervni električni generator, tako da smo brez težav rešili problem," navaja Žagar.

Glede varnosti naprav pa dodaja: "Obiskovalci dunajskega kolesa niso bili ogroženi v nobenem trenutku. Kar je bilo, je bilo to, da so morali počakati, da zaženemo rezervni generator. Šlo je izključno za tehnično težavo, kar smo že odpravili. Kolo je novo, prvič postavljeno v Portorožu, tako da so vsi strahovi odveč."

Žagar zagotavlja, da so vse naprave "pregledane, zavarovane in varne za uporabo" ter da se je "zgodila višja sila".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  02 .07. 2021 ob  07: 39
Vozni park lastnika in njihovih prisklednikov pove vse o tem, s kom imamo dejansko opravka... Po vsej verjetnosti gre za pranje denarja...