ODVETNIK SENICA, DIREKTORICA KMETIJE BUŽEKIJAN IN HILDA TOVŠAK PRED SODIŠČEM: Tako naj bi potovalo 1,4 mio za nakup delnic Delamarisa

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Celju je za torek razpisana obravnava zoper odvetnika Mira Senico, njegovo tajnico Olgo Zaviršek, direktorico kmetije Bužekijan Blanko Muster in nekdanjo direktorico Vegrada Velenje Hildo Tovšak, zaradi očitkov o zlorabi položaja in ponarejanja listin pri nakupu delnic Delamarisa.

Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Predobravnavni narok so izvedli že leta 2017, Senica, Zavirškova in Musterjeva tedaj krivde niso priznali, Tovšakova pa je decembra leta 2018 na predobravnavnem naroku preklicala sporazum o priznanju krivde. Kot je takrat dejala, je ta sporazum podpisala pod velikim pritiskom, bila je tudi v hudi stiski.

Tovšakova je takrat tudi pojasnila, da ob podpisu sporazuma ni bila seznanjena z rezultati sodne preiskave, ker je bila takrat v zaporu. Po njenem mnenju je bil Vegradov posel z Delamarisom eden boljših in takrat ni zlorabila svojega položaja kot direktorica propadlega velenjskega gradbinca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija