ODSTRANJEVANJE LUČK V POLNEM ZAMAHU: Na občini obljubljajo, da bo mestno jedro osvetljeno še do februarja (FOTO)

Koper

Delavci Marjetice Koper so minulo sredo začeli z odstranjevanjem dekorativne svetlobne okrasitve, ki bo potekalo postopno in trajalo skupno dober mesec dni. Urnik odstranjevanja lučk je usklajen s programom Čudolandije, v sklopu katere bo pestro vse do začetka februarja.

Delavce Marjetice Koper smo danes ujeli pri odstranjevanju praznične okrasitve z Belvederja.

V prvi fazi je odstranjevanje okrasitve potekalo na Ankaranski, Piranski in Semedelski cesti do Žusterne ter v Ferrarski ulici. Delavci ta teden nadaljujejo z odstranjevanjem lučk z Vojkovega nabrežja, Cankarjeve ulice in Trga Brolo, sledili bodo del Pristaniške, cesta Zore Perello Godina in Ljubljanska cesta.

Delavci odstranjujejo okrasitev iz reciklirane plastike.

Kot so obljubili na občini, bo staro mestno jedro, vključno s Hlavatyjevim parkom in Ukmarjevim trgom, ostalo okrašeno vse do 10. februarja. Do takrat bo obratovalo tudi drsališče ob morju s spremljajočo gostinsko ponudbo v hiškah. Vsako soboto do vključno 9. februarja bodo dogajanje popestrili brezplačni koncerti v Taverni.

Okrasje ob morju pri Žusterni so odstranili že prejšnji teden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KOPER |  16 .01. 2019 ob  14: 51
-1
O skladiščenju je bilo včeraj govora na dnevniku.Zanimivo je to,da se je tolko govorilo o tem kakšno razsipavanje zaradi teh lučk v decembru,ko je bil Koper poln.Sedaj je pa mesto prazno in bomo kar podaljšali.Zdaj ne šparamo večjQuery1123049832865363834977_1547646480041?
bubobubo |  15 .01. 2019 ob  16: 02
13
kam pa bodo odpeljali na skladiščenje vso to okrasitev in koliko nas bo še to stalo, verjetno ne bo gratis