ODSTRANILI SEMAFOR PRI BOLNIŠNICI: Zdaj neovirano čez Markovec

Koper

S koprske občine so sporočili, da je Marjetica Koper danes odstranila semafor in označevalne table, ki so omejevali promet na Kvedrovi ulici pri Splošni bolnišnici Izola. Spremembo je Mestna občina Koper predhodno uskladila z Občino Izola.  

Koprska občina je omenjeni semafor postavila v času rekonstrukcije semedelskega nadvoza, ko se je večina voznikov iz smeri Pirana in Izole v Koper peljala čez Markovec. Z ukrepom, ki je prepovedoval vožnjo iz smeri bolnišnice proti Nocturnu v času med 5. in 10. uro zjutraj, kasneje pa do 8.30 zjutraj, je občina želela izboljšati prometno varnost prebivalcev na območju Žusterne III. in Markovca.

Marjetica Koper je konec minulega tedna odstranila tudi hitrostne ovire na kolesarski stezi in pešpoti v podvozu pod hitro cesto (Semedela za Slavnikom).

Po zaprtju obalne ceste za promet v letu 2017 in izvzetju odseka hitre ceste Koper – Izola (predor Markovec) iz vinjetnega sistema, se je izkazalo, da ta ukrep ni več potreben. Promet čez Markovec se je namreč bistveno zmanjšal, večji del dnevnih migracij sedaj poteka po hitri cesti od Izole proti Kopru, ki predstavlja neposredno in bistveno hitrejšo povezavo med mesti. "Na koprski občini verjamemo, da bo ukinitev začasne prometne signalizacije tamkajšnjim prebivalcem bistveno olajšala dostop do njihovih domov, občankam in občanov pa omogočila lažje dostopanje do storitev Splošne bolnišnice Izola," so sporočili z občine. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  12 .02. 2019 ob  16: 35
-9
Katastrofa, ta semafor je DRASTIČNO izboljšal življenje prebivalcev Markovca, kjer so se prej zjutraj valile proti Kopru nepregledne kolone pločevine s pripadajočimi izpušnimi plini in hrupom, enako je bistveno izboljšalo posledično varnost. Kdo ve kaj "izboljšav" nas še čaka pod novo oblastjo.
Opazovalec |  12 .02. 2019 ob  14: 41
11
Končno ta semafor ki ga ni več nobeden upošteval je bilo samo neko medlo medobčinsko nagajanje brez nekega cilja .To je bil samo odraz bivšega župana . Zadovoljen sem tudi z odstranitvijo ležečih policajev ki so bili samo v napoto kolesarjem sploh starejšim in kolesarjem z otroškim sedežem ki so z oviro v klancu na Koperski strani podhoda imeli samo probleme . Upam tudi da se odstrani ležeči policaj pred vina Koper . Nikjer še nisem v svetu videl namesto da se umiri promet pred kolesarsko stezo pametnjakoviči postavljajo ovire na kolesarsko stezo . Ni mi jasno kdo je tukaj komu nevaren ?
Potem upam da se postavijo v prvotno stanje podvoz pri policiji in podvoz na avtobusni postaji .Točno se ve zakaj je bil prvotno namen teh podvozov ,kolesarji na kolesarsko pešci pa na pločnik avti nimajo kaj tam delati .