ODŠKODNINSKA TOŽBA LUKE KOPER: Vrhovno sodišče razveljavilo sodbo v zvezi z domnevnim oškodovanjem družbe

Koper

Osem nekdanjih članov nadzornega sveta Luke Koper se bo moralo pred koprskim okrožnim sodiščem že tretjič soočiti z odškodninsko tožbo v višini skoraj 20 milijonov evrov, na spletni strani poroča Delo. Vrhovno sodišče je namreč razveljavilo sodbo v zvezi z domnevnim oškodovanjem družbe zaradi naložbe na Slovaškem.

"Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo okrožnega in višjega sodišča ter zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v ponovno odločanje. Sodbo še preučujemo," so za časnik v prvem odzivu povedali v Luki Koper.

Družba je leta 2010 proti nekdanjim članom nadzornega sveta in uprave pod vodstvom Roberta Časarja na osnovi skupščinskega sklepa vložila tožbo za plačilo 19,6 milijona evrov z zakonitimi zamudnimi obrestmi.

Razlog je bilo očitano oškodovanje pri nakupu desetodstotnega deleža v družbi Trade Trans Invest (TTI) na Slovaškem, ovrednotenega na slabih 26 milijonov evrov. Nekdanji nadzorniki Marjan Bezjak, Orjano Ban, Boris Bradač, Olga Franca, Metod Mezek, Nebojša Topić, Marko Valentinčič in Bojan Zadel so leta 2008 namreč dali soglasje k poslu.

Tožba proti Časarjevi upravi (v njej so bili še Aldo in Marjan Babič ter Boris Marzi) se zaradi še nedokončanega kazenskega postopka v zvezi s tem vodi ločeno, so spomnili v Delu.

Delničarji Luke Koper sicer na skupščini, ki je potekala konec junija, niso dali soglasja k sklenitvi sodne poravnave z nekdanjimi nadzorniki v višini dobrih 248.000 evrov, ki jo je predlagala uprava Dimitrija Zadela. Kot je tedaj navedla predstavnica SDH Simona Razvornik Škofič, bi bila poravnava neprimerna in sporna, saj je predlagani delež poravnave tako nizek, da bi bila ta le simbolična.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija