ODPUŠČENIM STEVARDESAM V RIMU JE PREKIPELO: Slekle uniforme v središču mesta in stale v tišini (VIDEO)

Svet

50 nekdanjih stevardes propadle letalske družbe Alitalia je poskrbelo za posebno atrakcijo v središču italijanske prestolnice. V znak protesta so slekle uniforme, ker so zaradi propada podjetja ostale brez službe.

Stevardese so se razporedile po trgu in počasi slačile s sebe kos za kosom svojih uniform, potem pa obstale v spodnjem perilu.

Alitalia je se je dolgo borila s finančnimi težavami, pred dnevi je opravila svoj zadnji let. Že naslednjega dne je pričela z delom nova italijanska letalska družba ITA, ki je prevzela letala Alitalie in tudi kupila njihovo blagovno znamko. Prevzeli so tudi okoli 3000 zaposlenih, zato pa jih je okoli 7000 ostalo na cesti. Tisti, ki nadaljujejo z delom pri družbi ITA naj bi prejemali neprimerno nižje plače.

50 stevardes je zato na trgu Campidoglio v središču Rima izvedlo miren in svojevrsten protest. Nekaj minut so v spodnjem perilu stale v tišini, nato so s tal pobrale svoje stvari in skupaj zavpile: "Mi smo Alitalia!"

Predstavniki sindikatov poskušajo pri italijanski vladi izposlovati možnost, da bi nezaposlenim podaljšali nadomestila za plačo za obdobje petih let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  22 .10. 2021 ob  09: 34
Temu rečeš atrakcija? Kreten!
To je živa beda! Folk ne ve več, kako uveljaviti svojo pravico! To je prava beda! Demokracija je ostala le še na papirju!