ODPRLI MEJE TUDI ZA SLOVENCE: Ne bo treba v karanteno, a le pod tem pogojem

Svet

Ciper je z današnjim dnem odprl meje za državljane 13 držav, tudi Slovenije, ki bodo na otok lahko prišli, ne da bi jim bilo treba v karanteno. Pri sebi bodo morali imeti potrdilo o negativnem testu na novi koronavirus. To potrdilo bo ob vstopu v državo potrebno najmanj do 20. junija, je poročala ciprska televizija RIK.

Na Ciper tako lahko pridejo državljani Nemčije, Avstrije, Malte, Grčije, Izraela, Bolgarije, Finske, Slovaške, Slovenije, Litve, Norveške, Danske in Madžarske, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Če se bo kateri od prišlekov med bivanjem na Cipru morda okužil z novim koronavirusom, bo država prevzela stroške zdravljenja, je še sporočila televizija RIK.

Z 20. junijem naj bi seznam razširili še na državljane Švice, Češke, Poljske, Romunije in Hrvaške, glede na epidemiološko situacijo pa morda pa še na katero državo, je prejšnji teden napovedala ciprska vlada. Na "črnem" seznamu pa ostajajo državljani Velike Britanije in Rusije, ki so sicer pred pandemijo predstavljali največji delež med turisti na Cipru. A ker je epidemiološka situacija v teh državah še vedno težka, jim za zdaj ne bodo dovolili vstopa na Ciper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija