ODPRAVLJENE VSE EPIDEMIOLOŠKE OMEJITVE: Odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnosti konec omejitve števila ljudi

Slovenija

Vlada s ponedeljkom odpravlja vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Pogoja PCT tako ne bo treba več dokazovati, sproščajo se omejitve delovnega časa gostinskih lokalov, odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnostih ne bodo več veljale omejitve dovoljenega števila ljudi.

Pogoj PCT in vse ostale omejitve na gospodarskem področju bodo tako povsem odpravljene, še naprej pa bo treba upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov.

Vlada je pri rahljanju epidemičnih ukrepov sprejela uravnotežen pristop, s katerim še vedno varujemo zdravje najbolj rizičnih skupin ljudi, obenem pa se omogoča čimbolj normalno življenje ljudi, slovenskemu gospodarstvu pa poslovno okolje, v katerem bo lahko učinkovito delovalo, je v sporočilu za javnost po današnji seji vlade ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Kot je zapisal, je vlada pri odločitvi o sprostitvi ukrepov upoštevala mnenje zdravstvene stroke in stanje epidemije. "Pozivom gospodarstva smo tako prišli nasproti v najvišji možno meri, kolikor je dopustila zdravstvena stroka," je poudaril minister.

Počivalšek je sicer pozval k nadaljnji odgovornosti. "Gospodarstvo bo lahko le tako delovalo intenzivno in učinkovito, kot bodo zdravi zaposleni," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  20 .02. 2022 ob  13: 37
ON NIMA VAS RAD, ON HOČE ČIM VEČ BOLANIH IN ČIM MANJ LJUDI NA VOLITVAH ! THINK IT ABOUT !
Resnica očem skrita |  20 .02. 2022 ob  10: 22
Kar ste naredili ljudem zadnji dve leti NE BOMO POZABILI
Boršteran |  20 .02. 2022 ob  05: 42
Tako! Zdaj pa samo še da odgovarja folk ki je zakrivil vso tisto tiranijo z zapiranjem po občinah, pa prisilno cepljenje itd. Najbolj zalostno bo to ko bojo vsi ki so se cepili izvedeli da je bil to svetovni nateg in nic drugega!!!!!
Piero Panin |  19 .02. 2022 ob  22: 22
Hauba paty,itak drugega ni.
Pogumno mladina
obalabala |  19 .02. 2022 ob  20: 50
Glede da je najjace podjetje z najjacim Jernejem Ćopijem zjebalo Gavioli me zanima v KATERI noćni klib ze lahko gremo?