ODPOVEDANI 2. HLAJEVI DNEVI: ZRS Koper zaradi koronavirusa prestavil predavanja za oljkarje

Koper

Inštitut za oljkarstvo ZRS Koper obvešča, da je strokovni posvet o oljkarstvu '2. Hlajevi dnevi 2020', napovedan za 13. in 14. marec 2020, zaradi trenutne situacije povezane z koronavirusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19, prestavljen na 5. in 6. junij 2020.

"Ker se zavedamo, da postopno zmanjševanje nabora registriranih aktivnih snovi za zaščito oljk in spremenjeni vremenski pogoji vse bolj vplivajo na učinkovitost zatiranja škodljivih organizmov ter velikost in kakovost vašega pridelka, vas že sedaj vabimo, da se nam takrat pridružite", so zapisali v današnjem sporočilu za javnost pri ZRS Koper.

Žal letos niso uspeli organizirati prikaza rezi. Zavedajo se, da je pri rezi več vidikov ukrepanja v odvisnosti kakšno drevo imamo in kaj želimo doseči (pridelek, način obiranja). Zato vam priporočamo ogled videoposnetka prikaza rezi, ki ga izvaja svetovalka specialistka za sadjarstvo na KGZS Nova Gorica, Irena Vrhovnik.

Priporočajo tudi ogled posnetkov znanega raziskovalca in izkušenega strokovnjaka s področja rezi oljke, Giorgia Pannellija. Poleg videa v italijanskem jeziku si lahko ogledate tudi posnetek v hrvaškem jeziku, kjer je predstavljeno rezanje nazaj.

Predlagajo pa tudi, da si preberete članek g. Stanislava Štambuka.

Vse informacije o predvidenem strokovnem posvetu o oljkarstvu '2. Hlajevi dnevi 2020' bodo naknadno pravočasno objavili na spletni strani ZRS Koper, družbenih omrežjih in preko elektronske pošte.

Za kakršno koli dodatno informacijo, pomoč in podporo pa so vam na razpolago preko e-pošte: info.izo@zrs-kp.si.

Deli novico: