ODPOVED SILVESTROVANJ NA PROSTEM IN PODALJŠAN OBRATOVALNI ČAS LOKALOV: To je strokovna skupina predlagala vladi

Slovenija

Strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom infektologinje Mateje Logar se je včeraj sestala s predstavniki resornih ministrstev, beseda pa je tekla o možnih spremembah covidnih ukrepov med božično-novoletnimi prazniki. Dokončne odločitve o zaostrovanju še ni, a nekateri mediji poročajo o predlogih morebitnih zaostritev. Strokovna skupina naj bi med drugim predlagala odpoved silvestrovanj na prostem, silvestrovanja pa bi lahko v gostinskih lokalih potekala vse do 2. ure zjutraj.

Po poročanju medijev gredo predlogi morebitnih zaostritev ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 predvsem v smeri omejevanja zbiranja. Med predlogi naj bi bile tako dodatne omejitve števila strank v trgovinah, obiskovalcev na kulturnih prireditvah ter zbiranja na javnih površinah.

Po poročanju POP TV bo strokovna skupina vladi predlagala odpoved vseh silvestrovanj na prostem. Izjema naj bi bile gostilne, ki pripravljajo silvestrske večerje in ki bi bile lahko odprte vse do 2. ure. Po neuradnih informacijah STA naj bi si ravno na ministrstvu za gospodarstvo med drugim prizadevali za podaljšan obratovalni čas restavracij in barov na silvestrski večer.

Matjaž Jereb, član svetovalne skupine in zdravnik v UKC Ljubljana, za Odmeve o predlaganih ukrepih sicer ni želel govoriti, saj da ne želi po nepotrebnem vznemirjati javnosti. Dejal je le, da si "nihče od nas ne želi, da bi pretirano, množično in nekritično druženje vodilo v ponoven porast bolnikov s covidom-19, saj je zdravstveni sistem preobremenjen in utrujen".

Strokovna skupina in vlada bosta v prihodnjih dneh sicer pregledali najbolj sveže podatke o širjenju omikrona pri nas, nato pa naj bi svoje odločitve sporočili javnosti. Po nekaterih informacijah bi jo vlada lahko sprejela na četrtkovi redni seji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .12. 2021 ob  13: 05
In vam se vedno ni jasno? Take bedaste poteze prenesamo ze skoraj dve leti. Kaj mislite da ce silvestrujemo do 5 zjutraj da bo kaksna razlika? Ce mislite, da je tako ste ovce. Tu gre samo za kontrolo, postopno uvajanje represije, kratenje pravic in na koncu TOTALNA KONTROLA. Najprej so narod razdelili na dva pola - cepljeni necepljeni. (dividi et impera) Ustvarili so drugorazredni del populacije, ki ima mocno okrnjene pravice. Kaj bi si mislili, ce bi vam pred par leti rekel, da bomo imali v Sloveniji dolocen del prebivalstva, ki ne bo smel na bencinske crpalke?
Fošina |  21 .12. 2021 ob  09: 23
Ne smete it ven, da se ne okužite, silvestrujmo raje varno v zaprtih javnih prostorih!

Bravo, strokovnjaki! Zdaj mi pa še svetujte, naj grem brez dežnika ven, da bom ostal suh in naj jem več sladkarij, da bom shujšal.