ODPIRAJO SE TUDI TERASE NA OBALI: MOK gostincem še naprej omogoča brezplačno uporabo javne površine

Koper

S ponedeljkom, 19. aprilom, se v osmih slovenskih regijah, med njimi tudi v obalno-kraški, znova odpirajo gostinske terase in vrtovi, ki bodo lahko obratovali med 7. in 19. uro. Da bi jim pomagala in jih v čim večji meri spodbudila k ponovnemu obratovanju, bo Mestna občina Koper (MOK) vsem gostinskim ponudnikom še naprej omogočala brezplačno uporabo javne površine.

Mestna občina Koper je že oktobra lani vse gostinske ponudnike oprostila plačila občinske takse za uporabo javne površine. Ukrep je zdaj podaljšala, veljaven bo do vključno 31. decembra. Ob tem jih znova poziva, naj čim prej vložijo prošnjo za uporabo javne površine za izvajanje svoje dejavnosti in pridobijo potrebno dovoljenje. Vloga je dostopna na https://www.koper.si/applications/prosnja-za-uporabo-javne-povrsine/.

Za vikend znova dodatno hitro testiranje

Mestna občina Koper bo tudi to soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki organizirala brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Predhodno naročanje ni potrebno. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo ter zmanjšali čas čakanja na odvzem brisa, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Med čakanjem v vrsti je nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Redno hitro testiranje sicer med tednom izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki od ponedeljka do petka med 13. in 17. uro. Na testiranje se je treba predhodno naročiti na številko +386 (0)70 468 873 (ob delavnikih med 8. in 10. uro) oziroma prek spletnega obrazca na strani https://www.zd-koper.si/.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija