ODPIRAJO SE TUDI HOTELI NA OBALI: A ne vsi hkrati, različno tudi bazeni

Piran

Čeprav lahko od ponedeljka goste sprejemajo tudi večji hoteli in zdravilišča, so se hotelirji odločili za različne prakse ponovnega odpiranja. Nekateri bodo goste začeli sprejemati ta konec tedna, drugi še kasneje, nekateri pa so jih že. Številni opozarjajo, da bo ključno odprtje meja, saj bodo brez tujih gostov težko zapolnili dovolj zmogljivosti. Hotelirji na Obali zatrjujejo, da je zdravje in varnost gostov ter zaposlenih na prvem mestu, zato upoštevajo vsa priporočila pristojnih inštitucij za varno počitnikovanje. Pozdravljajo tudi uvedbo turističnih bonov, ki jih bo mogoče koristiti na nočitve oziroma nočitve z zajtrkom. Kdaj pa bodo oziroma so odprli svoje nastanitve na Obali?

Veliko povpraševanja v Adrii beležijo po novih 4* apartmajih tik ob morju.

Kamp Adria Ankaran je svoja vrata odprl že 18. maja, z začetnim obiskom pa so zelo zadovoljni. Hotelske namestitve in apartmaje odpirajo ta petek. Wellness Adria z notranjim bazenom za zdaj ostaja zaprt, kopalna sezona na morski plaži pa se bo pričela s 15. junijem oziroma z 12. junijem, ko je predvideno odprtje zunanjega plavalnega bazena.

V Talasu Strunjan so s 1. junijem znova odprli vse namestitvene kapacitete: hotel Svoboda, hotel in apartmaje Laguna, Vilo Park in Vile. "Procese vseh dejavnosti – hotelske, velneške, športne in gostinske – prilagajamo navodilom pristojnih strokovnih inštitucij in dosledno uveljavljamo pravila in priporočila za zmanjšanje tveganja okužb. Tako na primer paciente na zdravljenju nameščamo v enoposteljne sobe, gostom obroke hrane strežemo (ni bifejev), pri animaciji se osredotočamo na dejavnosti na prostem …" opisuje Andreja Zidarič, predstavnica za stike z javnostmi v Termah Krka.

V Strunjanu bodo lahko gostje v bazenih z ogrevano morsko vodo zaplavali že danes, in sicer v zunanjem bazenu hotela Laguna, 8. junija v zunanjem bazenu in 15. junija v notranjem bazenu hotela Svoboda, savne pa obiskovali od 8. junija naprej.

V okviru Term Čatež so gostom že na voljo apartmaji Residence Marina v Portorožu. V petek se odpira Aquapark Hotel Žusterna, kjer ostaja zaprta turška savna.

Nekateri v postopno odpiranje

V Hotelih LifeClass z 12. junijem odpirajo Grand Hotel Portorož, odprtje ostalih hotelov pa bodo prilagajali v skladu s povpraševanjem na trgu. Tudi za bazene še nimajo dokončnih informacij. Spoštovanje ukrepov bodo nadzirali zaposleni na kopališču, ki bodo obenem vseskozi razkuževali ležalnike in ostalo opremo. Podoben režim bo veljal tudi na hotelski plaži Meduza, kjer bodo razkuženi ležalniki razporejeni na priporočeni varnostni razdalji.

"Da preprečimo zadrževanje večjega števila ljudi na recepciji, smo pripravili možnost 'klica dobrodošlice'. To pomeni, da bo imel gost možnost opraviti hiter check-in in šele ko se bo udobno namestil v svoji sobi, ga bo poklical receptor in mu podal vse informacije glede bivanja v hotelu," o novih ukrepih pravi Tamara Lesjak, vodja marketinga pri LifeClassu.

Obenem bodo portirji gostu prtljago dostavili do vrat sobe, vanjo pa ne bodo vstopali. Ena izmed pomembnih novosti bo tudi ta, da se gost lahko odloči za možnost, da v času njegovega bivanja v hotelu sobarica ne vstopa v sobo.

V postopno odpiranje gredo tudi v družbi Eurotas hoteli, ki imajo v piranski občini tri hotele. Hotel Piran bodo odprli v naslednjih dveh vikendih, točneje med 5. in 7. ter med 11. in 14. junijem, v najkrajšem možnem času pa bo hotel ponovno deloval po ustaljenih tirnicah, so pojasnili za STA. Odpiranje ostalih enot medtem načrtujejo skladno s stanjem na trgu oziroma z odprtimi možnostmi za nemotena potovanja.

Sploh v zadnjem tednu je število povpraševanj precej naraslo, tudi sicer pa so prejemali veliko klicev in elektronskih sporočil, v katerih gostje v veliki večini zbirajo informacije o aktualnem stanju na destinaciji ter možnostih prehajanja mej, kar je pokazatelj, da je interes za obisk destinacije velik, so dodali v Eurotas hotelih.

Tudi hoteli na destinacijah družbe Sava hoteli se bodo odpirali postopno od konca tega tedna dalje, medtem ko je Kamp Lucija prve goste sprejel že minulo soboto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija