ODLOČANJE O RAZREŠITVI RAVNATELJICE SE ODMIKA: Predsednica sveta zavoda prejela pismo od policije?

Izola

Člani sveta Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole niti na včerajšnji seji niso odločali o morebitni razrešitvi ravnateljice Simone Angelini. Ta se je sicer pritožila nad oceno svojega dela in predlagala, da svet ponovno oceni njeno delo.

Kot je ob odhodu s seje povedala Angelinijeva, ki se je udeležila seje samo v eni točki dnevnega reda, se ji je namreč zdelo malo verjetno, da bi njeno delo ocenili tako slabo, glede na dejstvo, da je svet šole pred tem sprejel vsa poročila in dokumente vodstva šole, vezane na tekoče šolsko leto.

Angelinijeva se je v začetku leta znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Medtem pa so v svetu zavoda ves ta čas razdeljeni, odločanje o razrešitvi ravnateljice pa se po vrsti postopkovnih zapletov v zadnjih tednih in mesecih vse bolj odmika.

Neuradno naj bi predsednica sveta zavoda Evelin Kolarec Radovan medtem prejela tudi pismo od policije, a več ni znanega. Tako predsednica kot ostali člani sveta so včerajšnjo sejo po skoraj treh urah namreč zapustili brez izjav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija