ODLIČEN IZPLEN POLICIJE NA RAVBARKOMANDI: Po ukradenem BMW-ju, pozornost pritegnil še "sumljiv" Jaguar (FOTO)

Kronika

Policisti koprske specializirane enote avtocestne policije so v sredo na počivališču Ravbarkomanda zasegli vozili znamk BMW in Jaguar z italijanskimi registrskimi tablicami, ki sta ju vozila državljana Kirgizistana. Policisti so ugotovili, da sta bila avtomobila ukradena v Italiji. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo, so sporočili s policije.

Policisti so pri nadzoru prometa na avtocesti med Postojno in Uncem najprej ustavili avtomobil znamke BMW X5. Pri kontroli dokumentov so ugotovili, da ga je vozil državljan Kirgizistana, ki je policistom izročil prenarejeno prometno dovoljenje. Kot so v sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi Koper, je bila spremenjena serijska številka prometnega dovoljenja. Prav tako so ugotovili, da je na vozilu ponarejena tipska identifikacijska nalepka. Po pridobljeni številki šasije iz računalnika vozila, ki se ni ujemala s številko šasije, odtisnjene na vozilu, pa so preko policijskih evidenc ugotovili, da je bilo vozilo leta 2019 ukradeno v Italiji.

Ob zaustavitvi omenjenega vozila se je v neposredni bližini ustavil drug voznik osebnega avtomobila znamke Jaguar I-Pace, prav tako z nameščenimi registrskimi tablicami Italije, za volanom pa je prav tako bil državljan Kirgizistana.

Zaradi suma, da sta voznika potovala skupaj, so policisti opravili identifikacijski postopek. Po preverjanju dokumentov in statusa osebnega avtomobila so v nadaljevanju postopka preko italijanskih varnostnih organov ugotovili, da so vozilo isti dan ukradli v Italiji, so še navedli na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija