ODKAR NI BERLUSCONIJA, ELITNI ITALIJANSKI NOGOMETNI KLUB NA KOLENIH: 145 mio izgube in načrti o novem stadionu

Svet

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je v zadnjih letih daleč od stare slave, ko je veljal za enega najboljših klubov na svetu, za nameček pa je objavil, da je imel v letu 2018 rekordno izgubo v višini 145,9 milijona evrov.

Sedemkratni evropski prvak, ki je najboljše čase doživljal pod vodstvom medijskega magnata Silvia Berlusconija, bo izgube pokril z glavnim delničarjem, ameriško družbo Elliott, ki je klub prevzela lani od kitajskega poslovneža Li Yonghonga.

Milan je v zadnjih šestih letih nakopičil približno 500 milijonov izgube, v tem času ni igral v ligi prvakov. V tej sezoni so ga izključili iz evropske lige zaradi kršitev finančnega "fair playa".

Iz rdečih številk naj bi ga potegnila ideja o gradnji skupnega stadiona z mestnim tekmecem Interjem, s katerim si delita zdajšnji dom San Siro oziroma stadion Giuseppe Meazza.

Če bi mestne oblasti dale zeleno luč za gradnjo novega stadiona, bi to pomenilo veliko večje prihodke za klub, je prepričan predsednik kluba Paolo Scaroni.

"Vsi najboljši evropski klubi z vstopnino presežejo 100 milijonov evrov, Milan in Inter pa dobita 34 milijonov," pravi Scaroni.

Milan je nazadnje evropski naslov osvojil leta 2007.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija