OD ZASVOJENOSTI DO OKREVANJA: Psiček uspešno premagal odvisnost od alkohola (FOTO)

Svet

Psička Coca, ki prihaja iz Velike Britanije, je prejšnji lastnik navadil na pitje alkoholnih pijač, zaradi česar je postal odvisen. S pomočjo zavetišča in skrbi prostovoljcev ter veterinarjev je uspel premagati svojo odvisnost in se znebiti zdravil. Drugi pes, ki je živel v isti hiši in se je prav tako navadil na alkohol, pa je zaradi odvisnosti poginil.

Cocu je prejšnji lastnik večkrat nalil pijačo v njegovo skodelico. Zaradi tega se je navadil na pitje alkohola in postajal odvisen, podobno kot drugi pes, ki je prebival v isti hiši. Ko je lastnik umrl, sta oba psa prišla pod skrb zavetišča v Plymouthu. Drugi pes je zaradi hude odvisnosti poginil, Coco pa je trpel zaradi močnih krčev, a je uspel premagati svoje težave in okreval.

Canine alcohol withdrawal, a first for us. We would like to introduce you to the newest member of Dunroamin Special...

Objavil/a Woodside Animal Welfare Trust dne Torek, 04. april 2023

V zavetišču pravijo, da je Coco že opustil vsa zdravila in se obnaša kot običajen pes. Vsak dan napreduje in se rad igra s svojo žogo. Helen Lecointe, upraviteljica zavetišča, ocenjuje, da bo kmalu pripravljen na nov topel dom. Oskrbnica Cora pa opozarja lastnike psov, naj svojim ljubljenčkom ne ponujajo alkoholnih pijač. O tej zgodbi so poročali številni svetovni mediji, vključno z Newsweekom in The Independent.

Co-Co continues to do well and enjoyed some sunshine on his walk today .

Objavil/a Woodside Animal Welfare Trust dne Petek, 14. april 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija