OD STARE ZAVESE DO NOVE VREČKE: Predstavitev v soboto ob koprski tržnici

Koper

Zbornica komunalnega gospodarstva je skupaj z ministrstvom za okolje in prostor tudi letos koordinatorka Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Med 16. in 24. novembrom se tako komunalna in ostala podjetja še posebej trudijo pri ozaveščanju in izobraževanju javnosti o preprečevanju nastanka odpadkov in predvsem njihovi ponovni uporabi. V preteklih letih je bilo v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov izpeljanih več kot 25.000 različnih akcij v več kot 30 državah.

Marjetica Koper se je tudi letos aktivno vključila v Evropski teden zmanjševanja odpadkov ter bo s svojo akcijo skušala občanke in občane Mestne občine Koper in Občine Ankaran podučiti, kako lahko na različne načine ponovno uporabijo predvsem tekstilne odpadke, ki to pravzaprav niso.

Pod sloganom 'Od stare zavese do nove vrečke' so v sodelovanju z lokalno šiviljo Darinko Jager iz Marezig iz odpadnega tekstilnega materiala sešili prav posebne vrečke namenjene večkratni uporabi. Med tednom so na delavnici varovancem Varstveno delovnega centra Koper predstavili, kako enostavno je iz odpadnega materiala ustvariti uporabne izdelke za vsakdanjo uporabo.

Izdelke bodo s pomočjo osnovnošolcev iz Prad in Šmarij predstavili v soboto, 23. novembra, na Pristaniški ulici v Kopru. Z mimoidočimi bodo poklepetali o problematiki nenadzorovanega kopičenja odpadkov, najbolj zavzete pa bodo nagradili tudi z uporabnimi darili.

Deli novico: