OD SENOŽEČ PROTI DIVAČI JE 'POKALO': Z Jaguarjem porušil popolno zaporo in trčil v več vozil (FOTO)

Kronika

V petek, 26. novembra, ob 19.40 je 61-letni voznik osebnega avtomobila znamke Jaguar s povečano hitrostjo peljal od Senožeč proti Divači, kjer je pripeljal do popolne zapore odseka avtoceste. Tam je v levem ovinku z zadnjim desnim delom osebnega avtomobila trčil v pokončno zaporo in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaradi tega pričel bočno drseti v smeri vožnje, takrat je z zadnjim delom avtomobila trčil v zadnji del pred njim vozečega osebnega avtomobila znamke VW golf, ki ga je vozil 29-letni Ljubljančan. Avtomobil je nato z drsenjem nadaljeval čez levi prometni pas in pas za vožnjo v nasprotni smeri ter čelno trčil v kovinsko varnostno ograjo. Po trku ga je odbilo desno v smeri vožnje, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo Peugeot boxer, ki ga je nasproti pravilno vozil 53-letni državljan BiH.

Povzročitelju sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Številna prometna signalizacija na relaciji, po kateri se je pripeljal, je namreč opozarjala na to, da se približuje delovišču in da je promet kanaliziran po dveh prometnih pasovih na nasprotno smerno vozišče. V prometni nesreči je bilo poškodovanih sedem oseb, od teh sopotnica v vozilu povzročitelja huje, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Istega dne ob 12.57 je 19-letni voznik osebnega avtomobila iz Cerknice peljal od Valete proti Strunjanu in v desnem ovinku zapeljal v levo, kjer je trčil v tovorno vozilo, ki ga je pravilno pripeljal nasproti 42-letni voznik iz Izole. Nato je osebni avto odbilo še v avto, ki ga je za tovornim vozilom pravilno pripeljala 49-letna Koprčanka. Koprčanka je bila v nesreči lažje poškodovana, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Petek, 26.11.2021, ob 19:42. Na avtocestnem razcepu Gabrk, občina Divača, je v delovni zapori prišlo do trčenja dveh...

Objavil/a PGD Senožeče dne Sobota, 27. november 2021

V soboto, 27. novembra, ob 23.54 so koprski policisti prejeli prijavo, da je na avtocesto v Postojni pravkar zapeljal osebni avto, v katerem je očitno voznik pod vplivom alkohola. Policisti so ga ustavili, odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,68 mg/l. 54-letniku sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo, 28. novembra, ob 2.46 so koprske policiste obvestili delavci Darsa, da po avtocesti od Gabrka proti Senožečam vozi vozilo v nasprotni smeri (proti Ljubljani). Policisti so dohiteli avtobus in ga izločili na Studencu. 41-letni voznik, državljan Romunije, je na območju Gabrka, kjer je delovišče, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in po njem vozil približno 5 kilometrov. Sledi mu obdolžilni predlog.

Istega dne dopoldne so policisti obravnavali več manjših prometnih nesreč, katerih vzrok je bil neprilagojena hitrost oziroma hitrost neprilagojena trenutnim razmeram na cesti. Vozišče je bilo namreč mokro in ponekod poledenelo, padala je tudi sodra. Koprski policisti zato opozarjajo, da je vožnjo vedno potrebno prilagoditi razmeram na cesti in svojim trenutnim sposobnostim.

Ob 20.30 so pri Kozini ustavili osebni avtomobil, za katerega so pred tem dobili informacijo, da močno vijuga po avtocesti (od Kopra proti Kozini), podrl je tablo v zapori in poškodoval tablo za izvoz Kozina. 42-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,15 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija