OD PETKA DO DANES V SLOVENIJI 120 ILEGALNIH PREHODOV MEJE: Samo na Koprskem prijeli 78 tujcev

Kronika

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od petka do danes obravnavali okoli 120 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Večino so vrnili hrvaškim varnostnim organom. Od tega so na območju PU Koper obravnavali 78 tujcev. 

Vse fotografije so simbolične.

Na območju PU Koper so v času od petka do danes do 6. ure obravnavali 78 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. V Ilirski Bistrici so obravnavali 33 tujcev, v Kozini 22, Kopru 15, na Jelšanah pet in v Sežani tri osebe. Največ tujcev je iz Turčije (29) in Pakistana (29), nato Alžirije (8), po trije iz Sirije in Maroka, po dva iz Mongolije in Tunizije ter po eden iz Afganistana in Eritreje. Nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito, vrnili jih bodo hrvaškim varnostnim organom.

Policisti v Kozini, Ilirski Bistrici, Jelšanah in v Kopru obravnavajo tri državljane Kosova, ter po enega Brazilca, Gruzijca in Albanca zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, so sporočili s PU Koper.

V Ljutomeru filmsko prijetje dveh Srbov
 
Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, so ljutomerski policisti malo po 7. uri v Ljutomeru ustavili osebna avtomobila znamke Volvo in Audi, italijanskih registrskih številk in prijeli oba voznika, državljana Srbije. Pri kontroli vozila so namreč ugotovili, da v vozilu prevažata 15 državljanov Bangladeša, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito oziroma azil.

Srboma, starima 38 in 43 let, so odvzeli prostost in ju bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija