OD LUCIJE, PLAŽE POD BELVEDERJEM, DO PORTOROŽA: Pretep v lunaparku, v lokalu prijeli 36-letnika

Kronika

V sredo ob 23.30 so se v Luciji v lunaparku pretepali. Policisti so ugotovili, da se je pretepalo šest oseb z območja Ljubljane in Kočevja. Policisti so zbrali obvestila in za dva od njih izvedli hitri postopek. Ob isti uri pa je bila napotena tudi patrulja na plažo pod Belvederjem, od koder so policiste poklicali, da je iz vozila skočil pes brez nadzora. Policisti so ugotovili identiteto treh moških iz Postojne in okolice, enemu od njih, 36-letniku, so izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu, zakonu o zaščiti živali in po zakonu o osebni izkaznici. Zadeva pa se tu še ni zaključila …

Fotografije so simbolične. 

Slabi dve uri zatem so policiste namreč poklicali iz enega od lokalov v Portorožu, kjer so imeli težave z istimi osebami in spuščenim psom. 36-leti Postojnčan je pijan skušal s spuščenim psom vstopiti v lokal, kar pa mu je preprečil varnostnik. Ta ga je zato pričel žaliti in po prihodu policistov na kraj ni nehal kričati in žaliti, policiste pa je pozival tudi k pretepu. Ker se kljub večkratnim ukazom policistov ni pomiril, so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Prometne nesreče

V sredo dopoldan je v Pradah povzročil prometno nesrečo 15-letnik, ki je z mopedom zaradi napačne strani vožnje trčil v osebni avto italijanskega državljana. Voznik mopeda in njegov dve leti mlajši sopotnik sta se pri padcu lažje poškodovala. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 12.45 pa sta v Ilirski Bistrici trčila dva motorista. Policisti so na kraju ugotovili, da je 67-letni voznik skuterja iz Sežane izsilil prednost 21-letnemu motoristu iz okolice Ilirske Bistrice. Povzročitelj se je pri padcu huje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi pa mu kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj ob 9.34 se je na Šmarski cesti zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 58-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki je stal v koloni v smeri Šmarje–Dragonja ter polkrožno obračal preko dvojne polne črte. Tako je zaprl pot kolesarju, 45-letnemu državljanu Italije, ki je vozil v isti smeri in prehiteval stoječo kolono. Zoper voznika avtomobila sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče s hujšimi poškodbami, kolesarju pa je bila izdana globa zaradi prehitevanja kolone. Zaradi poškodb pri padcu (zlom zapestja), so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Vijugal proti tunelu Markovec

V četrtek popoldan so policisti v Bertokih zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 19.40 so policisti dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da proti tunelu Markovec (od Izole proti Kopru) vijuga voznik. Policisti so ustavili državljana BIH, ki prebiva v Kopru in je napihal 1,00 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 so policisti na makadamski cesti iz Postojne proti Rakitniku vozili za kombijem, ki ni hotel ustaviti. Ustavili so ga pri Rakitniku. Vozniku iz okolice Postojne je bil opravljen hitri test za drogo, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Nemcu našli drogo

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri državljanu Nemčije našli 3,10 g konoplje ter 0,27 g hašiša. Izvedli so hitri postopek in mu izrekli globo v višini 104 evrov ter 90 evrov sodne takse.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede do danes obravnavali 33 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 26 oseb, PP Kozina pa sedem. Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, 15 oseb so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, ostali bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija