OD DANES NIKAMOR VEČ BREZ POGOJA PCT: Pred cepilnimi centri se vijejo dolge vrste, bo zmanjkalo zalog?

Slovenija

Zaradi odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki začne veljati danes, se je povečalo zanimanje za cepljenje proti covidu-19. Na ministrstvu za zdravje so v dopisu pozvali cepilne centre k naročilu zadostnih količin cepiv in čim učinkovitejši organizaciji cepljenja.

Ker se izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) danes širi na več dejavnosti, se namreč povečuje zanimanje za cepljenje proti covidu-19. Pred cepilnim centru na Metelkovi, kjer trenutno poteka cepljenje v Ljubljani, se v zadnjih dneh vijejo vrste čakajočih. Večina tistih, ki pridejo po prvi odmerek, naj bi se odločala za cepivo Johnson&Johnson, saj je pri cepivu tega proizvajalca za doseženo polno cepljenost in s tem takojšnje izpolnjevanje pogoja cepljenosti potreben le en odmerek.

Po neuradnih informacijah je v nekaterih cepilnih centrih zmanjkalo cepiv, zlasti cepiva proizvajalca Johnson&Johnson.

Ministrstvo za zdravje je tako v dopisu, ki ga je pridobila, vse cepilne centre pozvalo, naj cepljenje organizirajo tako, da bo potekalo nemoteno ter brez nepotrebnega čakanja pacientov v vrstah in čakanja na termin. Ob tem so cepilne centre prosili tudi, naj naročijo zadostne količine cepiv in zagotovijo potreben kader za izvedbo cepljenja.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas za zdaj cepljenih 1.026.944 oseb oz. 49 odstotkov vseh prebivalcev, z vsemi odmerki pa 937.578 ljudi, kar je 44 odstotkov vseh prebivalcev, kažejo vladni podatki.

Med starejšimi od 18 let je polno cepljenih 53 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 66 odstotkov prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je z enim odmerkom cepljenih 58 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 70 odstotkov prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  15 .09. 2021 ob  15: 56
@ vseved koliko krat ti moram ponovit, da sem jaz Eden ob vecjih nasprotnikov te vlade In, da s to pandemijo imam samo ( In to ne majhno ) izgubo …kot drugo, jaz si kruh služim v tujini ze vrsto let ( ceprav sem z obale )…se naprej, će vidiš, da nekaj oseb tukaj napise kaj pametnega ( pa jih je se kaj, od Lili, bella,nemebasat In se In se pa da ne pozabim koga ) preberi dvakrat, preveri enkrat, potem dodaj Like In bodi Srecen će se kdo bori tudi za tebe ( tudi na ta način da nekaj napise In posredno osvesca se koga )….ne trosit neumnosti ker ispadaš verjetno bolj neumnen kot si v resnici
vseved |  15 .09. 2021 ob  13: 10
-3
@obala1, vi ste največja podpora tej koruptivni in manipulativni vladi. Vi internet strokovnjaki ji dajete proste roke pri kraji tisočletja, mogoče ste celo pri koritu . Takih lažnjivih, prepotentnih, nesposobnih kreatur kot si ti, @nemebasat, @Lili,@bella, je poln svet. Škoda da ste zaplankani in da niste prišli dlje od Izole , ker bi vam drugače bilo marsikaj jasno.
Mlečkoti, pač.
manemebasat |  15 .09. 2021 ob  12: 58
@vseved Jej drek, ker miljoni muh ne morejo biti v zmoti!
Obala1 |  15 .09. 2021 ob  10: 51
@vseved glih obratno. Kaznovani smo ker je Barbie dal mandat tej koruptivni In manipulatorski vladi. Lili ali Bella ali nekaj taksnih oseb so pozitivci v tej zgodbi. Mi smo v taksni situaciji zaradi taksnih kot si ti ki ne vporabljajo glavo vendar mislijo kar jim razni tzv vladni strokovnjaki pravijo ( glej jaz sem siguren će bi ti vlada rekla naj pojes lastni drek ker je poln vitaminom In ti bo to koristilo, da bi ti to naredil ). Problem je da ne vidiš sirse slike
vseved |  15 .09. 2021 ob  10: 33
-6
@lili, zaradi takih kot si ri, smo vsi kaznovani!
Bella |  15 .09. 2021 ob  09: 42
Eden od Rockefellerjev - farmakolog po izobrazbi je izjavil: nocem mrtvih, nocem zdravih, hocem bolne ljudi !!!
Dovolj jasno povedano!!!
Dno dna - kloaka so zdravniki, farmacevti, drzavna uprava, podjetja, firme, ki drzijo štango... Redke redke izjeme....Zaton clovestva na vseh ravneh... Vendar se zadeva priblizuje vreliscu, konec je negotov....
Lili |  15 .09. 2021 ob  08: 55
11
Ma kaj so se skisali možgani prav vsem v tej državi in v tej evropi?
Vse poti vodijo k temu, da nas prisilijo da se cepimo... bo treba jit na ulice!
vseved |  15 .09. 2021 ob  07: 51
-18
Hvaka vsem internet znanstvenikom in strokovnjakom ki ste nas zaradi lastne požrešnosti pripeljali v to absurdno situacijo .