OD DANES BREZPLAČNI PREVOZI ZA KOLESARJE MED KOPROM IN KRASOM: Preverite urnik in postaje

Koper

Z današnjim dnem je vzpostavljena storitev krožnih avtobusnih prevozov za potnike in kolesarje, t. i. kolo bus. Gre za brezplačne avtobusne prevoze, ki bodo uporabnikom na voljo ob sobotah in nedeljah, dvanajst vikendov zapored, na relaciji od Kopra do Krasa. Vnaprejšnje rezervacije mest na avtobusu ne bodo možne.

Storitev predvideva redne prevoze avtobusa s prikolico z nosilci za kolesa za prebivalce čezmejnega območja ter obiskovalce Istre in Krasa. Ti bodo ob sobotah in nedeljah vse do 4. oktobra lahko brezplačno koristili prevoze potnikov in koles na krožni relaciji Koper–Štanjel s postanki na Kozini, v Lipici, Divači in Sežani, so sporočili iz Regionalnega razvojnega centra (RRC) Koper.

Kolo bus bo vozil ob sobotah in nedeljah, od 8.00 do 11.26 in od 17.00 do 20.26. Odhodi bodo z glavne avtobusne postaje v Kopru. Vnaprejšnje rezervacije mest na avtobusu ne bodo možne.

Storitev kolo bus je sicer le ena izmed pilotnih aktivnost projekta Crossmoby iz programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020, katerega partner je tudi RRC Koper. Projekt spodbuja trajnostno mobilnost in vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa ter je septembra 2018 med drugim spet vzpostavil železniško potniško linijo med Slovenijo in Italijo, česar pred tem sedem let ni bilo.

Letos so vzpostavili tudi storitev brezplačnih ladijskih prevozov za potnike s kolesi med Ankaranom in Piranom ter sistem za avtomatizirano izposojo električnih koles na Krasu in v Brkinih, so spomnili v RRC Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija