OD BREZDOMCA DO USPEŠNEGA 'INFLUENCERJA': Samo z Instagramom zasluži 3500 evrov na mesec, takšen je njegov delavnik

Trendi

Nekdanji stevard iz britanskega Horshama po imenu Dave Anica je zdaj star 30 let in služi izključno s socialnimi omrežji. S tem se je ukvarjal že v preteklosti, vendar bolj za hobi, ki mu je prinašal nekaj dodatnega denarja. Ko so ga odpustili iz službe, se je odločil, da hobi spremeni v posel. Kot najstnik je bil brezdomec in prisiljen je bil spati na ulicah, danes pa ima na milijone spletnih oboževalcev in služi bajne vsote denarja.

Dave Anica

"Spoznal sem, da sem zadel dno, ko sem nekega dne imel denarja samo za bageto. Nato sem si obljubil, da se nikoli več ne bom znašel v takšni situaciji. Bilo je res težko, vendar želim deliti svojo zgodbo in ljudem reči, naj sledijo svojim sanjam," pravi Anica.

"Najbolj mi je žal, da nisem kariere na družbenih omrežjih začel že prej, ker me je skrbelo, da bodo ljudje mislili, da sem poln samega sebe," pove.

Zdaj zasluži do nekaj manj kot 3500 evrov na mesec samo od Instagrama, zahvaljujoč pogodbam z blagovnimi znamkami, kot sta River Island in Amazon.

Kako izgleda njegov delovnik?

"Običajno vstanem ob 7.30 zjutraj in z delom končam šele ob 19. ali 20. uri. Najprej objavim post na Instagramu in nato pogledam komentarje od prejšnjega dne. Snemam dve do tri ure za TikTok in nato še za Instagram, kjer čez dan objavljam poste in zgodbe, skozi katere upodabljam svoj vsakdan," pojasnjuje. 

"Nekateri mi pravijo, da je to precej lahko delo, vendar ga ne razumejo. Takim ljudem bi povedal, da je veliko težje, kot se zdi. Večina nas je samoukov v fotografiji, videografiji, montaži, režiji … Obstaja veliko delovnih mest, združenih v eno. Ponosen sem na svoje poreklo in na svoje dosežke. Vendar brez mojih privržencev ne bi bil tam, kjer sem," je zaključil influencer in dodal, da dela sedem dni v tednu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija