OBVEZNO CEPLJENJE ZA COVID-19? Kar 83 odstotkov vas je proti

Slovenija

Pravica do odločanja o posegih v telo posameznika je temeljna svoboščina, poudarjajo avtorji peticije proti obveznemu cepljenju za covid-19. "Zato ni pomembno, kako se posameznik odloči, 'za' ali 'proti' cepljenju, temveč je pomembno, da se odloči sam in v to ni prisiljen," dodajajo. Pod peticijo se je do danes podpisalo že 5864 ljudi, tudi mi pa smo vas v prejšnjem članku na to temo vprašali, ali naj bo cepljenje za covid-19 obvezno ali ne.

Na našo anketo je odgovorilo 2500 bralcev, od tega je kar 83 odstotkov glasovalo proti, 17 odstotkov pa vas meni, naj bo cepljenje proti novemu koronavirusu obvezno.

Avtorji peticije pa med drugim navajajo še, da je čas, da se beseda 'obvezno' izloči iz področij, ki obravnavajo človekove temeljne svoboščine"Človek ima danes dostop do dovolj informacij, da se ozavesti glede te tematike in se tako suvereno odloči, komu bo zaupal oz. predal avtoriteto nad svojim telesom. V to ne sme biti prisiljen s strani nobenega zakona, odloka ali uredbe! Naše telo je naša osebna in neizpodbitna last in ne pripada državi ali katerikoli inštituciji, zato odločitev posameznika proti cepljenju ne potrebuje nikakršnega pojasnila in ni potrebno, da ima kakršno koli religijsko ozadje, kljub temu da je morebiti temu tako," so zapisali v obrazložitvi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  20 .04. 2020 ob  06: 23
Spominjam se cepljenja leta 1972. Črne koze.
Pogled na bolnika s črnimi kozami je grozen.
Imeli smo srečo, da je sploh obstajaloceepivo. Cepljenje se je izvajalo v ambulanti pokojnega doktorja Reharja.
Največ bolnikov je bilo na Kosovu.

Pogled na bolnika je bil grozen.

Ni ga danes junaka, ki se ne bi cepil proti črnim kozam.

LpMatt |  19 .04. 2020 ob  22: 44
Smrtnost zaradi tega virusa je verjetno le okrog 1-2 promila. To so zadnja dognanja Univerze Stanford, ki je prva začela testirati ljudi glede na prisotnost protiteles. Testi na katerih temeljijo uradni podatki po svetu so samo 20% natančni.
Teo |  19 .04. 2020 ob  18: 55
-27
Kar pa pokaže strukturo vaših bralcev. ????
Z necepljenjem oseba ogroža svobodo druge oseba do življenja in zdravja. Moja svoboda se konča tam kje se začne svoboda druge osebe. Cepimo se zaradi drugih, slabših, občutljivejših.
Če le nismo sebični.
čarli |  18 .04. 2020 ob  20: 59
31
Telo posameznika je vredno toliko, kot se sam ceni.
Korporacije hočejo cepit, nobeden pa noče prevzeti odgovornosti, če gre kaj narobe.
V tem svetu, lahko edino pogrebniki dajo garancijo na svoje delo.