OBVEZNO CEPLJENJE V JAVNI UPRAVI, SLEDILI NAJ BI ŠOLNIKI? Vlada naj bi se "intenzivno" pripravljala na ta ukrep

Slovenija

Za obvezno cepljenje se zavzema tudi državni sekretar Jelko Kacin. Kot je še povedal včeraj na televiziji N1, predvsem v državni upravi, vlada pa naj bi bila zelo blizu končne odločitve.

"Mi, ki smo državni uslužbenci, moramo biti za zgled. Če mi ne bomo napravili reda in zagotovili dostojne precepljenosti, to težko pričakujemo še drugod," je dejal Kacin. Po njegovih navedbah naj bi se vlada "intenzivno pripravljala na ta ukrep" in bila "zelo blizu končni odločitvi". Po njegovem mnenju bo uvedba obveznega cepljenja v državni upravi "velik miselni preboj", takoj zatem pa naj bi sledili zaposleni v šolstvu.

Kacin se je obregnil tudi ob zdravnike oziroma "tiste iz zdravstva, ki največ nastopajo v javnosti", ki po njegovem mnenju nimajo poguma govoriti o "katastrofalnih posledicah, če cepljenje ne bo izvedeno v zadostni meri", saj v tem primeru tudi politika ne more izvajati pritiska in ozaveščati ljudi.

Kacin je prepričan, da imajo delodajalci pravno podlago, da od zaposlenih zahtevajo, da se cepijo, in sicer po zakonu o varnosti pri delu, ki govori o tem, da je potrebo zagotoviti varno delovno okolje. Dodal je tudi, da obvezno cepljenje ni prisilno.

Notranji minister Aleš Hojs je včeraj napovedal, da bo vlada morda že danes odločala o novih zaostritvah ukrepov. Ali bo med njimi tudi uvedba obveznega cepljenja v javni upravi, ni znano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .09. 2021 ob  16: 20
Lili, v diktaturi smo odkar imamo marešalota in kolaborante.
manemebasat |  16 .09. 2021 ob  16: 20
Vsako svinjo doletijo koline. Tudi njega bodo! Je ze sedel enkrat, prihodnjic bo pa tam crknil, pokvarjenec!
kokodek |  16 .09. 2021 ob  16: 19
Kaj Kacin je očistil bazen ?
alfa |  16 .09. 2021 ob  13: 15
19
Lili se stinjam,če treba magari na haško sodišče,ne vem kaj si misli ta KACO da je
Lili |  16 .09. 2021 ob  09: 25
28
Dragi oblastniki! Resolucija sveta EU je PREPOVEDALA uzakoniti dolžnost cepiti se! Ma kaj smo padli v diktaturo ali kaj? Ljudje, bo treba na ulice!