OBVESTILO ZA STANOVALCE V OLMU: Od ponedeljka na voljo manj parkirnih mest na makadamskem parkirišču

Koper

Zaradi gradnje novega centra za starejše ob Badaševici v Olmu bo od ponedeljka, 28. februarja, zmanjšano število parkirnih mest na makadamskem parkirišču med Ulico Istrskega odreda in podjetjem Hidria, so sporočili iz koprske občine. Del parkirišča bodo preuredili, zato bo parkiranje na delu pri Badaševici še vedno mogoče, parkirna mesta pa bodo namenjena stanovalcem blokov na Ulici Istrskega odreda. Druge uporabnike parkirišča občina prosi, da svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini.

Družba DEOS bo v sredini marca začela gradnjo novega centra za starejše na 13.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob Badaševici v Olmu. Za potrebe gradbišča bo število parkirnih mest na parkirišču med Ulico Istrskega odreda in podjetjem Hidria zmanjšano, na voljo bodo le parkirišča za stanovalce, ki jih bo občina ohranila na delu parkirišča ob Badaševici. Stanovalci lahko vozila parkirajo tudi na zemljišču v bližini trgovine Hofer, ki ga bo občina v kratkem razširila s parkirnimi mesti za dodatna vozila.

Druge uporabnike parkirišča občina prosi, da svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini, in sicer na parkiriščih Ulica 15. maja, Pod Deteljico, Šalara 1, P + R Semedela in drugih.

Podjetje Hidria bo za svoje zaposlene zagotovilo nadomestno lokacijo znotraj svojega industrijskega kompleksa oziroma razpoložljivih zemljiščih, ki jih še imajo v lasti, kar bo dodatno sprostilo parkirna mesta na parkirišču ob gradbišču. Po končani gradnji centra za starejše bo občina vzdolž Ulice Istrskega odreda v Kopru vzpostavila novo asfaltno parkirišče s 101 parkirnim mestom. Ob parkirišču bosta vzdolž glavne ceste tekli tudi peš in kolesarska pot.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  27 .02. 2022 ob  12: 15
Kdaj bo občina na mestu stare razpadajoče in zvandalizirane sramote od parkirne hiše v Prisojah zgradila sodobno parkirno hišo? A si je župan kdaj od bluzu pogledal to grozoto?

Bolj ko denar manjka volja, saj bi jo obupani stanovalci olma-prisoje, ki nimamo kje parkirat, sofinancirali z odkupom parkirnih mest!
Kolibri123 |  27 .02. 2022 ob  12: 06
V Olmu Prisoje je za parkiranje stanovalcev zelo slabo poskrbljeno. Na parkiriščih parkirajo delovni kombiji in kamioni in to redarska služba mirno tolerira, občina pa ne postavi znaka, da je P namenjen samo stanovalcem. Po 20.00 uri je že zdaj zelo težko najt prosto mesto.
foresht |  27 .02. 2022 ob  08: 42
ne vem. če bo 101 parkirišče tam dovolj...