OBTOŽNICA PROTI SEVERINI VUČKOVIĆ POTRJENA: Grozi ji zaporna kazen

Svet

Zagrebško okrajno kazensko sodišče je potrdilo obtožnico proti pevki Severini Vučković zaradi vsiljivega vedenja, ki je pri nekdanji direktorici Poliklinike za zaščito otrok in mladostnikov Gordani Buljan Flander povzročilo tesnobo in vznemirjenje. Prvi narok še ni bil razpisan, poroča 24 sata.

Kazenski zakonik za vsiljivo vedenje predvideva zaporno kazen do enega leta. Tožilstvo je maja 2022 sporočilo, da je vložilo obtožnico proti Severini Vučković zaradi dveh kaznivih dejanj vsiljivega vedenja.Tožilstvo je sporočilo, da je pevko obtožilo, da je storila navedeni kaznivi dejanji na škodo 59-letnice in 65-letnice. Gre za primer, ko je Severina Vučković poslala SMS sporočilo z žaljivimi vsebinami Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebške osnovne šole, ki jo obiskuje njen sin. V SMS-u je tudi napisala, da bi jo zadavila z rokama.

Pevka je pozneje priznala, da je poslala sporočilo ravnateljici in da je reagirala kot mati, da bi zaščitila svojega sina v času boja za skrbništvo nad otrokom, ki ga je vodila s svojim bivšim partnerjem Milanom Popovićem. Zaradi moteče vsebine je pevko prijavila tudi nekdanja ravnateljica Poliklinike za zaščito otrok in mladine mesta Zagreb Gordana Buljan Flander, potem ko je Severina Vučković v intervjuju obtožila skupaj 22 ljudi, da so združeni v mrežo, ki ji je otežila postopek pridobitve skrbništva nad sinom.

Medtem je višje sodišče potrdilo oprostilno sodbo Gzimu Redžepiju, sodelavcu nekdanjega župana Milana Bandića, ki je bil obtožen vplivanja na spremembe sodne odločitve o starševskem skrbništvu in preživnini za sina Severine Vučković in srbskega podjetnika Milana Popovića. Redžepi je bil obtožen, da je po imenovanju dveh izvedencev za vedenje spodbudil srečanje z enim izmed imenovanih izvedencev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija