OBSOJENA ZA UMOR SVOJIH OTROK: 50-letnica verjela, da sta zombija

Kronika

50-letna Američanka Lori Vallow je bila v ponedeljek obsojena na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta zaradi umora svojih dveh otrok in umora moževe nekdanje žene Tammy Daybell. Tožilci so povedali, da je 50-letnica obsedena z apokalipso in je verjela, da je treba njene otroke ubiti, da bi lahko šli v nebesa.

Vallow je verjela, da sta njen sin in hči zombija ter da je ona boginja, ki je poslana na svet, da uvede svetopisemsko apokalipso. Obsojena je na doživljenjski zapor. 

Septembra 2019 sta 7-letni Joshua in 16-letna Tylee Ryan izginila. Njuni trupli so našli junija 2020 na posesti od njenega petega moža Chada Daybella, ki je tudi obtožen umora svojih otrok.

Čeprav so sprva mislili, da je nekdanja žena njenega moža Tammy umrla naravne smrti, je obdukcija kasneje pokazala, da se je zadušila.

Vallow je pred izrekom sodbe dejala, da ji je njena izkušnja omogočila komunikacijo s "svetom duhov" ter da "zagotovo" ve, da so njeni otroci in Tammy srečni v nebesih. Zatrdila je tudi, da je govorila s svojimi otroki po njihovi smrti.

Ko sta bila Joshua in Tylee prijavljena kot pogrešana, sta Vallow in Daybell povedala policiji, da je Joshua v Arizoni z družinskim prijateljem. Njegovo truplo so našli zavito v vreče za smeti, njegove roke pa so bile zvezane z lepilnim trakom. Tyleeni ostanki so zogleneli.

Vallow je obtožena tudi za umor svojega četrtega moža Charlesa Vallowa ter za poskus umora moža svoje nečakinje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .08. 2023 ob  14: 16
Religija, najvecji nateg v zgodovini clovestva!