Obsodili brezdomca, ker je žalil Gorenaka in Janšo

Kronika

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so v četrtek obsodili 62-letnega brezdomca Borisa Klinarja na tri mesece pogojnega zapora z enoletno preizkusno dobo. Klinarja ali Fidela, kot je bil znan na spletnem portalu Politikis, sta zaradi razžalitve ovadila politika Vinko Gorenak in Janez Janša, poročajo mediji.

Ovaden je bil zaradi komentarjev, ki jih je konec leta 2011 in v začetku leta 2012 pisal pod članke, objavljene na spletnem portalu politikis.si.

V njih je denimo zapisal, da bi bilo treba Gorenaka vreči v Barbarin rov, za Janšo pa, da je lažnivec, tat in da bi moral pred strelski vod. Za vzdevkom Fidel se je skrival Boris Klinar, ki ima stalno prebivališče prijavljeno v mariborskem zavetišču za brezdomce.

Klinar priznal krivdo

Na četrtkovem predobravnavnem naroku je Klinar priznal krivdo. Dejal je, da priznava navedbe iz obtožbe, ki mu očita kaznivi dejanji razžalitve.

Kot je predlagalo tožilstvo, mu je sodnica Helena Vidic Bizjak izrekla pogojno kazen: za vsako od kaznivih dejanj je dobil po dva meseca zapora, enotno kazen pa je določila na tri mesece.

Tožilstvo je predlagalo dveletno preizkusno dobo, sodišče pa se je odločilo za enoletno, ker Klinar še ni bil kaznovan.

Deli novico:

mates |  30 .11. 2013 ob  17: 21
jansa je navadna baraba.nekdaj trdi komunist,danes kvazidemokrat,vedno se obraca po vetru,izkorisca prijatelje,spomnite se Hvalice.skratka clovek nevreden zaupanjaoziroma baraba prve klase.naj me tozi,ce bo to precital on ali kateri njegov ritoliznik.
model |  30 .11. 2013 ob  13: 20
toliko o svobodi govora, demokraciji in pravni državi :) #kotejesramdasislovenc
zoki |  29 .11. 2013 ob  22: 52
če bi pa to izjavil JJ ne bi bilo nič narobe
Gost |  29 .11. 2013 ob  22: 36
Kaj ne živimo v demokratični državi, kjer velja svoboda govora?
palinko |  29 .11. 2013 ob  11: 39
če si pri nas lahko brezdomec privošči računalnik in internet pomeni da smo že druga Švica
bolj verjetno je da je pri tej zadevi marsikaj ostalo skritega