OBSEŽNA ISKALNA AKCIJA: Pogrešanega 44-letnega Nemca iščejo tudi s helikopterjem in droni

Slovenija

Na območju naselja Soča v občini Bovec se nadaljuje iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije Wernerja Nilsa Bastiana. Danes so se policistom v iskalni akciji pridružili gasilci, pripadniki enote reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode. Pogrešanega Nemca skupaj išče približno 20 ljudi.

Pogrešani je visok 180 centimetrov, suhe postave, ima krajše pristrižene lase, oblečen je bil v modro majico z dolgimi rokavi in sive kratke hlače. Nazadnje je bil opažen v četrtek okoli 21.45 v enem od kampov v naselju Soča, od koder je nato odšel neznano kam, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica (PU Nova Gorica).

Iskalna akcija pogrešanega nemškega državljana se je začela v petek v jutranjih urah na območju naselja Soča. Iskanje je bilo usmerjeno predvsem na strugo reke Soče z njenimi bregovi. Poleg policistov Policijske postaje Bovec, ki so vodili iskalno akcijo, in pripadnikov gorske policijske enote PU Nova Gorica, so v njej sodelovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec, več članov enote reševalnih psov in gasilci PGD Bovec, Log pod Mangartom in Srpenica. 

V reševanje sta bila vključena tudi pripadnika Društva za reševanje iz vode Slovenije, ki sta strugo pregledovala s kajaki, pomoč pri iskanju so nudili tudi domačini in njegovi prijatelji. V petek dopoldan se je v iskanje vključil tudi policijski helikopter, gasilci pa so teren pregledali tudi z dvema dronoma.

Policija vse, ki bi o pogrešanem imeli kakršnekoli informacije oziroma bi ga opazili, zaproša, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija