OBSEŽNA INTERVENCIJA V DRAGONJI: Zagorelo na deponiji, to pa ni bil edini včerajšnji požar (FOTO, VIDEO)

Kronika

Včeraj ob 18.16 je v Dragonji zagorelo na komunalnem odlagališču. Gasilci JZ GB Koper ter PGD Nova vas, Sečovlje in Pobegi-Čežarji so pogasili požar na površini 300 kvadratnih metrov. Območje požara so nato še prekopavali s kopačem. 

Kot še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je zagorelo 50 kubičnih metrov kosovnih odpadkov.

Požar je bil pogašen v dobri uri, so sporočili z Okolja Piran, ki upravlja z deponijo. 

Vzrok požara še ni znan, ni pa bil v dogodku nihče poškodovan, je na Facebooku objavilo Okolje Piran.

Gorelo tudi v Spodnjih Škofijah

Ob 19.53 je zagorelo še v Spodnjih Škofijah, in sicer je gorela vsebina v kovinskem komunalnem zabojniku za odpadke. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper,

????POŽAR???? Javljalniki požara so malo po 18. uri poslali signal na Aktivo varovanje, da je zagorelo na Zbirnem centru Dragonja. Po hitri intervenciji gasilcev je bil požar pogašen v dobri uri ????????‍???? Vzrok požara še ni znan, zagoreli pa so kosovni odpadki. Med odpadki ni bilo nevarnih snovi, prav tako v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Objavil/a Okolje Piran dne Ponedeljek, 28. junij 2021

Včeraj so bili koprski policisti sicer obveščeni še o dveh požarih v naravnem okolju.

Dvakrat je zagorelo pri Krvavem potoku, pri čemer je v prvem primeru zgorelo približno 20 kvadratnih metrov borovega gozda, v drugem primeru pa približno 30 kvadratnih metrov trave in podrasti

Nevarnost požarov

Kot sporočajo policisti, na večjem delu Slovenije zaradi dolgega obdobja brez dežja in visokih temperatur že obstaja velika požarna ogroženost. Vzrok za nastanek požara je lahko že iskra, požar se lahko pojavi takoj, njegovo širjenje pa je lahko zelo hitro.

V okolje zato ne odmetavajte gorečih predmetov ali predmetov, ki lahko povzročijo požar, poudarjajo policisti Policijske uprave (PU) Koper in svetujejo veliko previdnost pri uporabi odprtega ognja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija