"OBOROŽITE" SE S POTRPLJENJEM: Ceste bodo danes in v naslednjih dneh zelo obremenjene, pričakujte (še) več gneče in zastojev

Slovenija

V prihodnjih dneh je na slovenskih cestah pričakovati močno povečan promet. V četrtek se obetajo zastoji predvsem na cestah iz Avstrije in Italije proti Hrvaški ter proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Promet bo še posebej povečan v času prometnih konic, računati pa je treba tudi na povečan tovorni promet.

Zaradi praznikov in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah v prometnoinformacijskem centru v četrtek tako dopoldne kot popoldne pričakujejo zelo visoko gostoto prometa iz smeri Avstrije in Italije proti Hrvaški. V nedeljo pa se gneča obeta v nasprotni smeri, od Hrvaške proti Avstriji, saj se v delu Nemčije končujejo počitnice.

V primeru lepega vremena bo promet še dodatno povečan zaradi obiska turističnih in izletniških točk, še opozarjajo.

[OPOZORILO] ⚠️ Zaradi praznika v sosednjih državah (sv. rešnje telo) bo v četrtek, 8. junija, močno povečan promet iz...

Objavil/a infoPot dne Ponedeljek, 05. junij 2023

Tudi na Policijski upravi Kranj opozarjajo, da je v teh dneh in čez vikend pričakovati povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti ter turističnih in izletniških krajih. Promet bo povečan iz smeri Avstrije skozi karavanški predor proti notranjosti države, v nedeljo pa v obratni smeri.

Voznikom policija zato svetuje, naj spremljajo prometne informacije in se na pot odpravijo pravočasno. "Bodite strpni in upoštevajte prometne predpise, še zlasti hitrostne omejitve, ter ohranjajte ustrezno varnostno razdaljo," je zapisano na spletni strani policije.

Do prometnih zastojev in daljših kolon vozil pogosto prihaja tudi na različnih odsekih avtocestnega križa, bodisi zaradi prometnih nesreč bodisi zaradi obnovitvenih del. Da bi se izognili nevarnostim ob tovrstnih zastojih, voznike opozarjajo, da morajo spoštovati postavljeno prometno signalizacijo. Prav tako morajo vozniki v zastojih pustiti prostor med kolonama vozil za morebiten prehod intervencijskih vozil.

Ob stoječih kolonah vozil na avtocestah in drugih cestah, kjer se pojavljajo zastoji, bodo policisti nadzirali in dosledno ukrepali zoper tiste, ki prehitevajo, vozijo vzvratno ali mimo po odstavnih pasovih oziroma prehitevalnih pasovih kljub prometnemu znaku, ki prehitevanje prepoveduje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  08 .06. 2023 ob  09: 02
Zopet sekret turisti. Bodo vsaj tokrat poslali župani redarje na lokalne ceste, kasirat? Me prav zanima, koliko iznašajo prihodki iz tega naslova.