OBJAVILI, KDO NAJBOLJ ŠIRI COVID-19: "Skoraj vsi v tej starostni skupini se bodo okužili"

Svet

Vodja angleškega direktorata za javno zdravje Chris Whitty je včeraj dejal, da otroci trenutno največ prispevajo k prenosu covida-19 in da se bodo skoraj vsi mladi med 12 in 15 letom starosti, ki niso cepljeni, okužili.

Prenos bolezni se bo zagotovo v največji meri pojavil prav v tej starostni skupini. "Pravzaprav je trenutno, kot kažejo statistike, starostna skupina, o kateri govorimo, že skupina, v kateri prihaja do največ okužb in širjenja bolezni," je na seji poslancev povedal Whitty in s tem podkrepil svoj predlog, da se cepivo ponudi tudi otrokom, starim od 12 do 15 let.

"Velika večina otrok, ki še niso preboleli covida-19, se bo z njim okužila,"  je še dodal. 

Otrokom v omenjeni starostni skupini bodo tako ponudili cepivo proti covidu-19, potem ko so Whitty in strokovna skupina za covid-19 prejšnji teden ocenili, da bodo imeli otroci od tega še dodatne koristi, saj v šoli ob zadostni precepljenosti ne bo več prihajalo do prekinitev in pouka na daljavo.

Whitty je poudaril, da je njegovo priporočilo podano izključno v dobro otrok in da ne gre za politično odločitev ali odločitev, ki bi koristila starejšim ali drugim ranljivim skupinam, piše dnevnik.hr. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  23 .09. 2021 ob  19: 16
ja najboljše da cepite še embrio...prokleti pezdeti
manemebasat |  23 .09. 2021 ob  17: 05
Ja pa se novorojencke cepit takoj, ko pridejo na svet. Se preden zajokajo. Prekleta banda morilska!Sram naj vas bo in novinarje tudi!