OBISK JASLIC NA ČEVLJARSKI PRESEGEL VSA PRIČAKOVANJA: Koprčan bo prispevke daroval Palčici Pomagalčici (FOTO)

Koper

To soboto so na Čevljarski ulici v Kopru zaživele ročno izdelane jaslice, ki so pritegnile množice obiskovalcev. Kolona, ki se je za ogled jaslic vila po osrednji ulici starega mestnega jedra, je domačega umetnika zelo presenetila. Aleš Logar, sicer ljubiteljski fotograf, je jaslice postavil na pobudo sinove tašče. Umetnino je izdelal sam, nekoliko pomoči je imel le pri nabavi materiala.

"Gre bolj za hobi, ko nimaš kaj početi. Da se zamotiš, začneš z enim kvadratom, končaš pa na šestih. Izdeloval sem jih približno en mesec," je za naš portal povedal Logar. Jaslice se nahajajo na Čevljarski ulici 34, v Kopru, poleg Galerije Meduza, na ogled pa so bile prvič postavljene minulo soboto, ko si jih je ogledalo rekordno število ljudi.

Po Čevljarski se je tako v soboto vila dolga kolona ljudi, željnih božičnega duha, ki so si prišli ogledat umetnino izpod rok 52-letnega Koprčana. "Kolone so bile nad vsemi pričakovanji," je povedal in dodal, da jih je množičen obisk zelo presenetil. Tako zelo, da dogajanja niso fotografirali, "bomo pa v prihodnje ponovili vajo," dodaja. Jaslice bodo ponovno na ogled na predbožični večer, 24. decembra.

Vsi prispevki, ki so bili v soboto ob ogledu jaslic zbrani s strani obiskovalcev, bodo donirani Društvu Palčica, in sicer za malega Urbana z redko gensko mutacijo. "Skupaj bomo Urbanu podarili 104 evre," je ponosen Logar, ki nam je v dokaz poslal tudi odrezek nakazila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija