OBILNO DEŽEVJE POTOPILO ISTRO: Sosedi odpravljajo posledice večernega neurja (FOTO, VIDEO)

Istra

Z območja hrvaške Istre prihajajo dramatični posnetki posledic obilnih padavin v soboto in ponoči. Na območju Pazina je tudi poplavilo, močno so narasle tudi reke Raša in Mirna. Kot so sporočili meteorologi, je v soboto v Istri padlo za polovico več padavin, kot jih običajno zabeležijo v februarju.

Precej dramatično je bilo na območju pazinske jame, ki se je v soboto zvečer zamašila, voda v okolici pa je nato začela hitro naraščati. Most Sv. Jožefa je bil popolnoma poplavljen, na svojih spletnih straneh poroča Jutarnji list.

Močno se je povečal tudi pretok rek Mirna in Raša, ki pa sta danes že upadli. Še sinoči je bila gladina Raše na 614 centimetrih, danes pa je že upadla na 362 centimetrov.

Istro je sicer v soboto zajelo za ta letni čas zelo neobičajno neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom. Gasilci so morali posredovati predvsem na območju Labina in Pulja, kjer je zalilo nekaj stanovanj in poslovnih prostorov, poroča portal index.hr.

Na območju Labina je v soboto do 22. ure zapadlo 105 litrov dežja na kvadratni meter, na območju rta Kamenjak pa 61 litrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija