OBETA SE ŽE 12. FESTINNO: Festival, ki združuje zabavo in inovativnost

Koper

Dogodek, ki ga je lani preko spleta obiskalo preko 750 študentov, dijakov, podjetnikov, strokovnjakov in zainteresirane javnosti iz Slovenije in tujine, zaradi specifičnosti razmer poteka ponovno preko spleta. V sredo, 26. maja se bo na 12. FestINNU – Festivalu inovativnosti, zvrstilo preko 20 delavnic, okroglih miz, predavanj, razprav ali predstavitev z domačimi in tujimi predavatelji, izkušenimi podjetniki, kreativnimi študenti in drugimi praktiki iz sveta intelektualne lastnine, crowdfundinga, podjetništva, kariernih odločitev, podpornih storitev in drugih tematskih področij.

Udeleženci dogodka bodo imeli možnost mreženja, stika z delodajalci, povezovanja in učenja. Razglašena bo tudi najboljša podjetniška ideja tekmovanja INNOchallenge, za katero se potegujejo slovenski in italijanski študenti Univerze na Primorskem in Univerze CaFoscari iz Italije. 

Izjemno pester program bo tako postregel s predstavitvijo uspešne zgodbe podjetja Illy, spoznavanjem pojma "servitizacija", kjer podjetja svoje izdelke spreminjajo v storitve, diskusijo o generaciji Z v delovnih okoljih, nasveti za učinkovito poslovno komuniciranje in pogajanja in še mnogo več.

Dogodek organizira UP, Fakulteta za Management, ob so-organizaciji Univerze v Udinah, podpori Spirita in MGRT ter vrste drugih soustvarjalcev in izvajalcev posameznih delavnic, ki vsako leto zvesto pomagajo krepiti in razvijati podjetniški duh, zaradi mednarodne obarvanosti in regijske naravnanosti ter širitve dogodka, pa bo del delavnic potekal tudi v angleškem in italijanskem jeziku. Prireditev je bila v lanskem letu nominirana tudi kot nacionalna zmagovalka na Natečaju Evropske komisije za spodbujanje podjetniškega duha.

Prijave za posamezne brezplačne delavnice in dogodke so že odprte in dostopne vključno s podrobnim programov na spletni strani INNO.si. Vsi dogodki bodo potekali preko spletnih platform Zoom ali MS Teams. Dogodek FestINNO 2021 sofinancira SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.