OBETA SE PONOVNA INTERPELACIJA KUSTEČEVE: Tako je šolski ministrici stopil v bran Gregor Perič

Slovenija

Predsednica SD Tanja Fajon je po sestanku voditeljev štirih opozicijskih strank napovedala vložitev interpelacije ministrice za izobraževanje Simone Kustec. Vložili bi jo lahko v tednu dni, glavni očitek pa se nanaša na dejstvo, da 14 dni pred začetkom novega šolskega leta še vedno ni jasno, kako bo potekal pouk. 

Simona Kustec

"Ministrice že leto in pol kot da ne bi bilo," je dejala Fajonova v izjavi novinarjem po sestanku prvakov strank SD, Levica, LMŠ in SAB.

To sicer ni edina interpelacija, o kateri razmišljajo v četverčku strank. Doletela bi lahko tudi ministra za okolje Andreja Vizjaka, interpelacijo proti njemu naj bi po vedenju Fajonove spisali v LMŠ, v poslanski skupini SD pa naj bi se o tem odločali prihodnji teden.

Gregor Perič

Na napovedano interpelacijo ministrice izobraževanje iz vrst SMC Simone Kustec pa se je na Twitterju odzval tudi vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič, s komentarjem, da se tako kaže človeška in siceršnja solidarnost SD. "Da ministrici Kustečevi na bolniški zaradi covida-19 vložiš še interpelacijo," je navedel in s ključnikom dodal: Vse za oblast.

Kustečeva je letos sicer eno interpelacijo že prestala. Sredi marca je na glasovanju v DZ ministrico podprlo 41 poslancev iz vrst njene SMC, koalicijskih SDS in NSi, poslanca manjšin in en iz DeSUS. Za interpelacijo oziroma njen odhod pa se je zavzelo 38 poslancev iz vrst predlagateljic LMŠ, SD, Levice in SAB. Da bi s predlogom uspeli, bi morali zbrati 46 glasov.

Odziv ministrstva: Priprave na šolsko leto potekajo aktivno

Na ministrstvu pa so v pisnem odzivu navedli, da priprave na novo šolsko leto potekajo aktivno. Prvo srečanje z vsemi ravnateljicami in ravnatelji osnovnih in srednjih šol ter vrtcev, z informacijami o novem šolskem letu, bo v sredo, ko ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja z njimi videokonferenčno srečanje, na katerem bodo prisotni tudi predstavniki Zavoda RS za šolstvo, ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugi deležniki.

Prihodnji teden bo tradicionalno strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov pred začetkom šolskega leta. "Šole bomo, kot vsako leto doslej, pred začetkom šolskega leta seznanili z vsemi informacijami o njem tudi z okrožnicami. Bistvenih novosti pri pedagoškem delu ne bo, uvajali bomo ukrepe, ki so smiselni in izvedljivi. Novost bo pogoj PCT, ki bo nujen za varno vstopanje v šolski prostor," so še navedli na ministrstvu. Obenem so ministrici, ki je v ponedeljek sporočila, da je okužena z novim koronavirusom, zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .08. 2021 ob  23: 40
škoda besed za ta dva podrepniška sluzavca
Imperio  |  17 .08. 2021 ob  22: 11
Fajonova vedno nekaj vlaga. Sedaj je čas kumaric.
Ni še pa dala izjave o ubijanju in pravic žensk v avganistanu
Istriano |  17 .08. 2021 ob  19: 15
14
Gregorček ne bo več izvoljen v Istri do penzije.
vseved |  17 .08. 2021 ob  19: 08
-1
@ ištrijan, nehaj že enkrat.Ministrica je okužena, vendar brez hujše oblike bolezni. Nikoli nobeden ni rekel,da se ne moreš okužit če si cepljen , ampak da je potek bolezni drugaček kot če nisi cepljen.
Nobeden te ne sili da se cepiš, ampak tudi nabijat do nezavesti ni treba.
Ištrijan |  17 .08. 2021 ob  18: 05
Bruh, ko vidim to sluzasto bitje od tega voltagabana od Perica, rea je odvratno nagravzen!!

Sicer pa kaksno solidarnost ona rabi?! Saj je cepljenka, 2x!! Zdaj je zascitena proti vsem slabem in seveda tudi proti mocnejsi obliki gripe imenovani Covid!! Ali cepivo ne pomagajQuery112302527628278868488_1629216124291?