OBDUKCIJA NI PONUDILA TEŽKO PRIČAKOVANIH ODGOVOROV: V primeru Liliane Resinovich odprtih več možnosti

Kronika

Včeraj je tržaško državno tožilstvo sporočilo, da je obdukcija ženskega trupla, ki so ga 5. januarja našli v vreči v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice San Giovanni v Trstu, potrdilo, da gre za Liliano Resinovich, ki je pogrešana že od sredine decembra. Še pred obdukcijo so Liliano prek fotografij prepoznali njen brat in bratranec, nato pa še mož Sebastian Visintin.

Obdukcijo je včeraj popoldan opravil svetovalec državnega tožilca, specialist sodne medicine dr. Costantinides, ob prisotnosti prof. Moreschija, ki ga je kot svetovalca imenoval Lilianin brat Sergio Resinovich.

Po navedbah medicinskega preiskovalca ni bila ugotovljena nobena poškodba, ki bi kazala na nasilno smrt. Dejansko poročilo obdukcije pripisuje vzrok smrti "akutnemu srčnemu popuščanju" in navaja, da potekajo še druge preiskave, piše portal Trieste Cafe. Za zanesljivo ugotovitev vzroka smrti 63-letnice je tako treba počakati rezultate toksikoloških preiskav. Slednji bodo predvidoma na voljo v roku 30 dni. 

Trenutno tako ni razloga za spremembo opredelitve sodnega spisa, ki je bil odprt dan po izginotju Liliane Resinovich proti neznanim osebam zaradi hipoteze ugrabitve, hkrati pa ni niti dokazov, ki bi podpirali hipotezo, da je Tržačanka umrla nasilne smrti, kot tudi ne morejo ovreči, da je naredila samomor, še piše tržaški portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  12 .01. 2022 ob  11: 19
Jaz ne morem verjet, da policija lahko pomisli na samoimor, ko so pa truplo našli v vreči. Kdo dela samomor v vrečijQuery1123036406160909241125_1641982691638