OBČINSTVO IN ŽIRIJA ENOTNA: Zmagovalec letošnjega modnega dogodka Stylo je mladi Primorec Erik Starc (FOTO)

Koper

Občinstvo in modna žirija sta si bila enotna – zmagovalec letošnjega modnega dogodka Stylo je mladi Primorec Erik Starc.

Modni dogodek mladih oblikovalcev – Stylo, ki ga je Center mladih Koper organiziral že peto leto zapovrstjo, je letos potekal virtualno. Drugačno je bilo tudi ocenjevanje finalistov, saj je o zmagovalcu tokrat prvič soodločalo tudi občinstvo. Prek Facebooka in Instagrama je svoj oglas oddalo kar 1200 ljudi, med katerimi je večina glasovala za kolekcijo oblačil mladega modnega oblikovalca Erika Starca, ki se je koprskemu občinstvu pred leti predstavil z unikatno kolekcijo oblačil z istrskim etno pridihom.

Starc je med petimi finalisti najbolj prepričal tudi strokovno komisijo, ki ga je sinoči razglasila tudi za uradnega zmagovalca letošnjega natečaja Stylo.

Mladi kreativec, ki študira modno oblikovanje v Benetkah, je dejal, da je bil Stylo zanj odlična izkušnja, ki ga je povezala z domačo modno sceno. "Stylo omogoča oziroma ustvarja nekakšen virtualni prostor, kjer imamo mladi oblikovalci možnost pokazati svoje kreacije in sporočati naša mnenja in stališča preko modnega oblikovanja in oblačil," je povedal zmagovalec, ki je na modnem dogodku Stylo sodeloval tudi prejšnja leta. Letošnja zmaga mu bo prinesla nagrado v višini 2.000 evrov bruto in možnost predstavitve v reviji Elle.

Sicer se je na letošnji modni dogodek prijavilo 18 mladih kreativnih ustvarjalcev, strokovna žirija, ki so jo sestavljale odgovorna urednica revije Elle Petra Windschnurer, modna poznavalka Lorella Flego in modna oblikovalka Matea Benedetti, pa je v finalni izbor uvrstila pet kandidatov. Letošnja tema, ki je povezovala misli mladih modnih oblikovalcev, je bila 'nadnaravno'.

Sinoči so med glasovi občinstva izžrebali tudi srečno nagrajenko Damijano Sinkovec Gnjezda, ki bo prejela denarno nagrado v vrednosti 300 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija