OBČANI KOPRA, IMATE ŠE EN MESEC ČASA: Predali že več kot deset ton azbestnih odpadkov

Koper

Akcija brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov, ki poteka v Kopru že od svetovnega dneva varstva okolja, 5. junija, je požela dober odziv občanov. Ti so v pičlih treh mesecih namreč zbrali in predali 10.910 kilogramov azbestnih odpadkov, so sporočili s koprske občine. Gre za skupno akcijo Mestne občine Koper (MOK) in Marjetice Koper, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo (KS) Koper – center. Čas za oddajo vlog se izteče 31. oktobra

Za letošnjo akcijo, ki je namenjena vsem uporabnikom gospodinjstev na območju KS Koper – center, ki imajo doma material, ki vsebuje azbest, je koprska občina predvidela 10.000 evrov proračunskih sredstev. Občani lahko brezplačno oddajo azbestne odpadke v Zbirnem centru Sermin, in sicer od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro ter ob sobotah med 7. in 15. uro. Pred oddajo pa morajo obvezno izpolniti spletni obrazec, dostopen na https://forms.gle/dKVpQAqFfqAHkXj46 oziroma prijaviti dela na sedežu Krajevne skupnosti Koper – center.

Občani lahko za več informacij pokličejo na telefonsko številko 059 031 428 oziroma se zglasijo na sedežu krajevne skupnosti (Ulica OF 9) ob ponedeljkih in petkih med 10. in 11. uro, ob torkih med 14. in 16. uro in ob sredah med 16. in 17. uro. Krajani morajo azbestne odpadke demontirati, ustrezno zavarovati ter jih pripeljati osebno, ob tem pa predložiti odrezek zadnje plačane položnice za storitve ravnanja z odpadki. Za več informacij o ravnanju z azbestnimi odpadki se lahko obrnejo na Marjetico Koper (031 616 281, zdravko.savic@marjeticakoper.si).

Namen akcije je občane spodbuditi k boljši in bolj odgovorni skrbi za okolje, v katerem živijo, pravijo na občini. "To je le prvi korak k dosegu cilja postati občina brez azbesta, v prihodnjih letih bosta Mestna občina Koper in Marjetica Koper namreč pripravili podobne akcije tudi v drugih krajevnih skupnostih koprske občine," so še sporočili iz Mestne občine Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija