OBALNO ZAVETIŠČE ŠE NI V ROKAH MARJETICE: Postopek ustavljen, ODPMŽ vložilo pritožbo zoper delo komisije

Koper

Poročali smo o tem, da bo Obalno zavetišče za živali pri Sv. Antonu tudi nadaljnjih pet let ostalo v upravljanju Marjetice Koper. A po najnovejših informacijah je postopek trenutno ustavljen. Drugi prijavitelj na javni razpis, Obalno društvo proti mučenju živali (ODPMŽ) Koper, je namreč vložilo pritožbo na odločitev komisije, ki je o razpisu odločala.

Komisijo so sestavljali predstavniki štirih obalnih občin, pri tem pa so upoštevali strokovno, organizacijsko in finančno usposobljenost prijavitelja, izvedbeni program oskrbe živali, program promocije in obveščanje javnosti ter pretekle izkušnje prijavitelja. Komisija je prijavi tudi ovrednotila. ODPMŽ je od 100 možnih točk prejelo 59,22 točk, Marjetica Koper pa 82 točk.

Pogodba o izvajanju javne službe in upravljanju zavetišča za zapuščene živali bi naj bila tako z Marjetico Koper podpisana v začetku januarja 2022, a do podpisa ni prišlo.

Kot smo izvedeli, je ODPMŽ vložilo prošnjo za vpogled v dokumentacijo in vložilo pritožbo. Postopek je s tem vrnjen obalnim občinam.

Marjetica Koper je sicer podpisala aneks in s tem za obdobje enega meseca, torej v januarju, ostaja upravitelj zavetišča.

Andreja Bogataj Krivec

Tudi Andreja Bogataj Krivec nam je potrdila, da je ODPMŽ res vložilo pritožbo, in sicer zoper delo komisije, finančni plan in izvedbeni program.

"Po našem mnenju je bilo pri točkovanju kar nekaj nepravilnosti in želeli bi, da se preveri, ali je komisija svoje delo dobro opravila," je dejala in dodala, da sedaj čakajo na končni razplet, torej ali bo pritožba potrjena ali ovržena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  19 .01. 2022 ob  19: 39
11
Tale strankarska fanica župana je svojo vestnost pri upravljanju zavetišča že zdavnaj dokazala večini , žalostno da samo še županu ne potegne zakaj takšna ljubezen do živali, da se tako grebatorsko poteguje za upravljanje zavetišča, ko pa nam na Marjetici in občini skušajo prišepniti, da je to nerentabilna dejavnost !
ZigaZois |  19 .01. 2022 ob  15: 37
-2
Smetarska mafija širi lovke.
vseved |  19 .01. 2022 ob  08: 43
11
Očitno gre za dober denar, ker se Andreja tako krčevito bori za koncesijo.
Kush |  19 .01. 2022 ob  07: 24
-3
Kjer se vmeša Marjetica so vedno neprevilnosti